Bacak İnceltme Yolları için Evde Yapılabilecek Egzersiz ve Tarifler

Bölgesel incelme için yapılan egzersiz türleri farklıdır. Kalın bacaklarınız varsa bunun için yağ yakan tarifler ve evde uygun egzersizler yapabilirsiniz.

Hemen hemen bütün kadınların isteği ve çabası fit bir görünüme sahip olmaktır. İstedikleri görüntüye kavuşmak için bir çok yol deneyen kadınların en büyük sorunlarından biri de gereğinden fazla kalın bacakların oluşturduğu görüntüdür. Yapılan diyetler her ne kadar etkili olsa da bacakların ince görünmesini sağlamaya yetmemektedir.

İnce bacaklara sahip olmak için artık birçok insan evde yapabileceği egzersizlere ve doğal kürlere ihtiyaç duymaktadır. Evde hızlı ve basit bir şekilde yapılacak egzersizler bacaklarda depolanan yağların hızlı bir şekilde erimesine ve istenilen inceliğe varılmasına büyük yarar sağlar. Bacak inceltme nasıl yapılır sorusunun bir cevabı egzersizler ile verilebilir.

Bacak inceltmek için yapılacak bir diğer uygulama ise Bacak inceltme kürü olacaktır. Birçok kadın egzersizlerin yanında bu kürleri de kullanarak en kısa zamanda istediği sonuca ulaşmaya olanak sağlayabilir. İnce bacaklara sahip olmak için önerilecek kürler şu şekilde yapılabilir;

·       Malzemeler; birer tatlı kaşığı: pul biber, zeytinyağı, toz zencefil, bir tutam maydanoz bir çay kaşığı çörek otu, elli gram yağsız lor peyniri.

Hazırlanışı: Bütün malzemeler yağ yakmaya ve ödem atmaya yardımcı olmaktadır. Bütün malzemeler tek başına kullanıldığında tuhaf bir tat oluşturacağı ve bu yüzden birçok kişi tarafından tüketilemeyeceği için salata ile tüketmek daha uygun olacaktır.

·       Malzemeler; bir diş sarımsak, 20 dal maydanoz, bir bardak alkali su, 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon,

Hazırlanışı: Bütün malzemeler blenderdan geçilerek içecek hazırlanır. 9 gün boyunca kahvaltıdan yarım saat önce tüketilerek bacak İnceltme diyeti olarak uygulanabilir. Bu kür 3 gün arayla tekrarlanabilir.

Manken gibi görünmenin yolu düzenli egzersizler beslenme ve hareketli bir yaşamdan geçmektedir. Belirli bir süre diyet yapmak ve ardından tekrar eski yemek alışkanlığına dönmek zaman içinde bacakların tekrar kalınlaşmasına sebep olacaktır. Bu yüzden forma ulaşan bacakların inceliğini ve güzel görünümünü korumak çok önemlidir.

Bu nedenle bu noktada bacak egzersizleri hayatı değere sahiptir. Çevresinde beğenilmek ve ilgi görmek isteyen kadınların ilk başvurdukları estetik görünüm bacakların düzgün olmasıdır. Yapılacak ufak dokunuşlar ile bu görünüşe ulaşmak mümkündür. Alt ve üst bacakları inceltecek bacak inceltme ne kadar sürer diye kara kara düşünen herkese önerilecek hareketleri şu şekilde sıralamak mümkündür.

Bacak İnceltme Egzersizleri

1.     Jump Squat; mevcut Squat hareketlerinden farklı olan jump squat birçok bölgeyi aynı anda çalıştırır. Bu egzersizde, kalça karın, bacak bölgeleri aynı anda çalıştırılır. Jump squat egzersizi yapmak için; dik bir pozisyonda durulur. Gövde dik, ayaklar omuz genişliğinde açılır, kalça geriye doğru iterek çömelinir ve topuklardan kuvvet alınarak kalça hızlı yukarı  doğru itilir.

Hız alınıp yukarı kalkıldığında zıplanır ve düz bir çizgi oluşturulur. Etkili bacak inceltme egzersizleri kısa bir süre için ilk defa deneyenleri yorabilir ancak düzenli olarak egzersizler yapıldığında vücut buna alışacaktır. Jump squt hareketine ilk kez başlayanlar 8 kez olacak şekilde 3 set yapabilir.

2.     Front back lunge; Bacak inceltme harekleri arasında oldukça popüler bir egzersiz olan Front back lunge kalçaları, baldırları ve üst bacağı çok iyi bir şekilde çalıştırır. Bacak nasıl inceltilir ve uzar sorusunun cevabı bu egzersizde gizlidir. Harekete başlamak için, baş dik bir şekilde karşıya bakılır. Karın kasları sıkılarak bir ayak ileriye alınır ve diğer ayak parmak ucu pozisyonunda geriye alınır. Öne doğru bir adım atılarak aynı anda diz yavaş bir şekilde aşağı indirilir. Egzersiz aynı bacakla geriye doğru yapılır.

3.     Step Up; Evde rahatlıkla uygulanacak hem kolay hem de çok rahat olan step up egzersizi üst bacak ve kalça kaslarını mükemmel bir şekilde çalıştırır. Bacak inceltme nasıl olur  düşüncesinde olan herkesin uygulayabilir.

Bu egzersizi yapmak için bir koltuktan ya da sehpadan yardım almak mümkün, başlamak için baş dik olacak şekilde karşıya bakılır, ve ayak step için seçilen zemine sağlam basılır. Sırt dik, karın kasları aktif aktif olarak üsteki ayaktan destek alınarak vücut yukarı kaldırılır. Sonra başlangıç pozisyonuna geçilir ve bu sefer aynı hareket ters ayakla yapılır. Step up egzersizi her gün yapılması ve istenildiği kadar yapılması önerilir.

4.     Sumo Squat; Bacak inceltmek için oldukça etkili bir diğer egzersiz ise sumo squttır. Bacaklar nasıl inceltilir için önerilecek egzersizlerin başında gelir. Harekete başlamak için baş dik bir şekilde karşıya bakılır ve karın kasları sıkı bir şekilde tutulur.

Bacaklar omuz genişliğinden biraz daha fazla açılır ve ayak parmaklarının dışarıya bakıyor olmasına dikkat edilir. Sırt alınan dik pozisyonda kalça geriye doğru uzatılır ve ardından aynı pozisyona geri gelinir. Bu egzersizin günlük olarak yapılması bacakların bacak inceltme kaç günde olacağını belirler

Günlük olarak yapılması gereken egzersizler ilk önce insanları zorlayabilir. İnsan hayatındaki her şey gibi bununda bir alışma süreci vardır. Vücut egzersiz yapmaya alıştıkça bu iş daha eğlenceli hale getirilecek ve kişiler artık her gün aksatmadan istedikleri egzersizleri adetli bir şekilde yaparak istedikleri görünüme ulaşacaktır.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap