Hangi bitki çayları zayıflatır? Bitki çayları ve faydaları

Sağlıklı kilo vermek için bitki çaylarına yönelim arttı. Sağlığa olan faydaları mevcut lakin abartı tüketimi istenmeyen yan etkilere neden olur.

Dünyamızın bilgisayar çağında olması, hepimizin potansiyel obez olmamıza neden olmaktadır. Toplu yaşam alanlarında bina sayısının artışı, yeşillik alanların azalmasıyla insanlığın hareket etme alanlarının azalması hepimize kilo olarak geri dönmektedir. Yediklerimizin doğallığını kaybetmesi ise sağlığımızı kötü yönde etkilemektedir.

İşte bu noktada bizler yine doğaya dönüyoruz. Nasıl mı? Doğal besin, doğal ürün ve sağlıklı yiyecek içecek arayışına başlıyoruz. Sağlıklı beslenelim ve kilo verelim. En çok istediğimiz şey oluyor. Böyle olunca da yemek tek başına birşey ifade etmiyor. Vücudu harekete geçiren, metabolizmayı hızlandıran, bağırsakları çalıştıran yöntemler arıyoruz. Bu noktada karşımıza en etkili yöntem çıkıyor, bitki çayı…

Soru: Zayıflatan bitki çayları hangileridir?

Doğru soru, çünkü her bitki çayı zayıflatmaz ve her bitki çayı doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Siz siz olun kulaktan dolma bilgilerle bu tür yöntemler denemeyin. Öncelikle doktorunuza danışmalısınız.

İlk insanoğlunun yaradılışından beri var olan bitkiler, insan yaşamına destek ve tedavi yöntemi olarak kullanılmıştır. Bitkiler ister yaşam destek ister tedavi yöntemi olarak kullanılsın daima dikkatli kullanılmalıdır.

Çünkü her bitki karışımı kullanılamaz, bitkilerin birbiri ile etkileşimi farklı reaksiyonlar verebilir bu da sağlığınıza ciddi zararlar verebilir. Zayıflatan bitki çayları ne zaman içilmeli? konusu da çok önemlidir. Bu yazımızda sizlere vereceğimiz zayıflatan bitki çayları tarifleri, tariflerde yazıldığı şekilde hazırlamalı ve verilen ölçüde kullanmalısınız.

Kilo verdiren bitki çayları nelerdir?

Kilo vermek istiyorsunuz ama nasıl? Kilo vermek için yapmış olduğunuz diyet veya dengeli beslenmenizi sağlıklı bitki çayları ile desteklerseniz hem vücudunuzu toksinlerden temizler, hem de vücudunuzun ekstradan sıvı almasını sağlamış olursunuz.

Her türlü güvenilir aktardan temin edebileceğiniz, kolaylıkla evinizde veya işyerinizde rahatlıkla yapabileceğiniz bitki çaylarını sizler için derledik. Birbirinden lezzetli ve faydalı 15 kilo verdiren bitki çayları;

1-Yeşil Çay

En bilinen ve etkisi kanıtlanmış bir çaydır. Yeşil çay yaprakları  veya poşet çay olarak satılan versiyonu da vardır. Sıcak su ile demleyerek yaptığınız yeşil çay lezzetli bir içecektir. Güçlü bir antioksidan özelliğe sahip olan yeşil çay metabolizmanızı çok hızlı çalıştırır.

Sık sık tuvalete çıkmanızı sağladığı için  ödem atışınızı kolaylaştırır. Sabah kalktığınızda içtiğiniz bir fincan, güne enerjik başlamanızı sağlayacak ve zayıflama yolculuğunuzda size çok faydalı olacaktır. Şunu da belirtmekte fayda var bir günde en fazla 2 fincan içmenizi tavsiye ederiz. Yeşil çayda bulunan yüksek orandaki kafein aşırı tüketimde uykusuzluğa neden olur.

Zayıflatan bitki çayları tarifleri için yeşil çayı alternatif bir demleme yöntemi de, eğer laktoz alerjiniz yok ise süt ile demlemenizi tavsiye edebilirim. İçine çok az tarçın da atarsanız mükemmel bir lezzet olur. Tarçın sayesinde ayrıca kan şekerinizi dengeleyebilirsiniz.

2-Maydanoz Çayı

Maydanoz çayı da vücudumuzun ödem atması konusunda çok yardımcı olan bir çaydır. Kaynamış suya sapları ile atmış olduğunuz bir tutam maydonuzu 3-4 dakikak sıcak suda bekletin ve süzün.

Güçlü bir ödem attırma özelliği olan maydonoz çayı, emzirirken kilo verdiren bitki çayları içinde değildir. Bu nedenle yeşil çayı hamilelerin ve emziren annelerin tüketmesi sakıncalır. Eğer tadını sizin için sert gelirse içine bir iki damla limon veya yarım çay kaşığı kadar bal katabilirsiniz.

3-Tarçın Çayı

Bir diğer favori çayımız, kokusu ile bizleri mest eden tarçın ile yapılır. Kilo verdiren bitki çayları içinde en hoş kokulu olanıdır. Tarçının termojenik özelliği sayesinde vücut ısınızı yükselterek metabolizmanızın hızlanmasını sağlar. Metabolizmanın hızlanması yediklerinizi daha hızlı yakmanızı sağlar. Yediklerinize de dikkat ederseniz zayıflamanız hiç zor olmaz. Tarçının bir diğer özelliği ise kan şekerini ve kolesterolü dengelemesidir. Tarçın çayını sade tüketmelisiniz.

4-Zencefil Çayı

Zencefil çayı zayıflama aşamasında en etkili çaylardan biridir. Zencefilin mide sakinleştirme ve sindirimi kolaylaştırma etkisi vardır. Zencefil çayı aynı zamanda mide bulantısına da iyi gelmektedir. Metabolizmanızın hızlanmasını sağlar. Ayrıca psikoloji üzerinde çok etkilidir.

Etkili kilo verdiren bitki çayı tarifi olarak size farklı bir tarif daha verelim. Sabahları aç karnına bir su bardağı sıcak suya bir tatlı kaşığı zencefil, yarım limon suyu ve bir çay kaşığı bal ile hazırladığınız çayı tüketirseniz hem bağışıklık sistemizini güçlendirmiş olursunuz hem de vücudunuzdaki değişimi her geçen gün farkedersiniz.

5-Biberiye Çayı

Halk arasında kuş dili otu olarak da bilinen biberiye çayı zayıflama anlamında da çok faydalıdır.Yüksek miktarda A vitamini, C vitamini, B6 Vitamini, B1 vitamini, B9 vitamini, bakır, demir, magnezyum ve kalsiyum açısından çok zengin olan biberiye hazmı kolaylaştırır ve sindirim problemlerini ortadan kaldırma özelliğine sahiptir.

Güçlü bir adet söktürücü özelliği sayesinde kadınların regl dönemlerinde tüketmeleri tavsiye olunur. Biberiye çayı ayrıca migren ağrılarına , ağız ve boğaz yaralarının iyileşmesine yardımcı olur.

6- Limon Çayı

Limon her zaman her şekilde zayıflamaya yardımcı bir besindir. İçerisinde bol miktarda vitamin ve mineral bulunmaktadır. Hazımsızlığı önlemede çok faydalıdır. Düzenli kullanıldığında idrar söktürücü bir özelliğe sahiptir. Limon çayının en önemli özelliği çok iyi bir yağ yakıcı olmasıdır.

7-Rezene Çayı

İştah kapatıcı özelliği sayesinde kilo verdirme özelliği olan rezene çayı aynı zamanda spazm çözücü özelliği sahip olması nedeniyle açlık hissetmemenizi sağlar ve bu şekilde daha etkili kilo verebilirsiniz.

8-Mate Çayı

Yüksek miktarda vitamin ve mineral içeren mate çayı zayıflamada çok etkili bir çaydır. Ayrıca mate çayı kanserli hücrelerin gelişmesini yavaşlatır, diyabet hastalarının kan şekerini düşürme , kalp ve damar hastalıklarını önlemede çok etkilidir.

9-Meyan Kökü Çayı

Yağ yakımında etkili olam meyan kökü aynı zamanda birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca ses kısıklığı, idrar yolu rahatsızlıkları, kadınlarda hormon seviyesi normalleştirme, regl öncesi ağrı giderici, yorgunluk giderici, balgam söktürücü, göğüs yumuşatıcı ve menopoz dönemi semptomlarının tedavisinde de kullanılmaktadır.

10-Beyaz Çay

Son zamanların en etkili kilo verdiren bitki çayı tarifleri içinde en gündemde olan beyaz çay içerisinde yağ yakımını kolaylaştıran “epigallocatechin-3-gallat” adı verilen polifenollerin yağ hücresi oluşunu baskılayarak vücutta yağ depolanmasını önleme özelliği vardır. Hamilelerin ve emziren annelerin kullanımına uygun değildir.

Beyaz çayın aşırı tüketimi çarpıntı, tansiyon ve mide bulantısı, kusma ve uykusuzluk gibi yan etkilere neden olur. Doktora danışarak kullanmanızı tavsiye ederiz.

11-Nane Çayı;

Nane alternatif tıbbın en kıymetli bitkilerinden biridir. Sindirimi artırma, iştahı bastırma, stresi azaltma gibi özelliğe sahip nane düşük kalorisi sayesinde kilo vermenizi kolaylaştırır. Keskin kokusu sayesinde tokluk hissi vermektedir. Nane içeriğindeki kafein ve kateşin sayesinde kimyasal sıcaklığı artırır ve metabolizmayı hızlandırır.

12-Karahindiba Çayı

Yüksek orana potasum, A ve C vitamini içermektedir. Müshil etkisi yapmakta olan karahindiba çayı zayıflamada çok etkilidir. Aynı zamanda güçlü idrar söktürücüdür. Aynı zamanda sarılık, gut, romatoid artrit gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.

13-Acı Çehre Çayı

Zayıflatan bitki çayları içinde en etkilileri arasında sayılan acı çehre otu çayı, düzenli kullanıldığında iyi bir yağ yakıcı, idrar söktürücü özelliği sayesinde iştah kapatıcı ve tatlı ihtiyacınızı giderici özelliği ile de zayıflamanızı sağlayacaktır. Tüm bunlardan hariç acı çehre  otu prostat hastalığı, su ve sindirim yolu problemleri ve bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlık ve ishal problemlerinde yardımcı olur.

14- Yerba Mate Çayı

Kilo verdiren bitki çayları çeşitlerinden olan yerba mate çayı en etkili çaylardandır. İçeriğindeki “Mateine” bileşeni sayesinde vücut ısısını yükselterek metabolizmanız hızlanır ve daha fazla kalori yakmanızı sağlar. Ayrıca yerba mate çayı tokluk hissini uzatarak iştah kontroli sağlar. Hamilelerin ve emziren annelerin kullanımı için uygun değildir.

Bazı kişilerde baş dönmesi, mide bulantısı, kusma ve kalp çarpıntısı gibi yan etkilere neden olabilir. Yerba Mate çayını demlerken dikkat etmeniz gereken en önemil nokta suyu yapraklar ile kaynatmamak gerekmektedir. Kaynamış 3-4 dakika dinlenmiş su içine yapraklarını atın ve 2-3 dakika demlenmeye bırakın. Çayın tadı acı gelir ise çok az bal ya da süt ile tatlandırabilirsiniz.

15- Funda Yaprağı Çayı

Zayıflamak isteyenlerin etkisi garantili funda yaprağı çayını denemelerini tavsiye ederiz. Terletici, idrar söktürücü ve yağ yakıcı özelliği olan funda yaprağı çayını mate, yeşil kahve, biberiye, acı çehre gibi bitkilerle birlikte kullanılması durumda ciddi bir kilo verme özelliğine sahiptir.

Zayıflama etkisi yanında idrar yolu enfeksiyonlarının önüne geçen funda yaprağı çayı aynı zamanda böbrekleri temizler, romatizmaya ve uykusuzluğa iyi gelir, gut hastalığına yardımcı olur ve sindirim sistemini korur.

Etkili şekilde zayıflayan bitki çayı tarifleri içinden beğendiğiniz bir tarifi seçerek sizde sağlıklı bir diyet dönemi geçirebilirsiniz.Yine hatırlatalım doktorunuza danışmadan kilo verdiren bitki çayı tariflerini tüketmeyiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap