Kehribar Taşının Faydaları, Ne İşe Yarar? Kehribat Kolye Modelleri

Kehribar, eski bilim insanlarının araştırmasına konu olmuş, taşının sağlığa olan faydaları ile bilinmektedir. Farklı kolye modelleri üretilmektedir.

Kehribar nedir?

Ünlü bilim insanı İbn-i Sina tarafından şifa kaynağı olarak kullanılan Kehribar taşı Amber olarak da bilinen ağaç reçinesinin fosilleşmiş halidir.  

Kolay kırılabilen, saydam veya yarı saydam açık sarıdan kızıla renk yelpazesinde ve içinde yaprak, çiçek ve küçük böcek kalıntıları içerebilen doğada en çok bulunan doğal taşlardan birisidir. Geçmiş tarihlerde yaşam hakkında bilim insanlarına bozulmamış örnekler kehribar taşı içinde saklanmıştır.

Çoğunlukla kozalaklı ağaçların reçinesinden oluşmuş ve bir şekilde tahrip olduğunda veya yakıldığında çam kokusu gelen kehribar taşı takı olarak kolye, bileklik ve tespih yapımında tercih edilir. İçerisinde süksinit asit (amber asit)diye adlandırılan bir antibiyotik madde barındırmaktadır. Isı ile az miktarda salınmakta ve şifalı etki göstermektedir.

İnsan sağlığına Kehribar taşının etkisi nedeniyle vücuda temas edecek şekilde takılarda tercih edilmektedir. Kehribar taşı renklerin tümünü içine alan doğal bir kristal yapıdadır. Bu da onu diğer saydam taşlardan farklı kılar.

Kehribar taşının faydaları nelerdir?

Genellikle çam ağacının eski atalarından olan ağaçların bir korunma mekanizması olarak yarık ve büyüme sırasında oluşan çatlakların tedavisi için bir salgısıdır. Muhteşem bir içerikle koca ağaçları koruyan bu salgı şifalı bir taş olarak karşımıza çıkmaktadır. Taşıdığı enerji, kendine has tadı, kokusu ve yapısı ile bir şifa kaynağıdır.

Kendileri de bir hayat kaynağı olan ağaçların bu şifalı salgısı binlerce yıl sonra taşlaşmış olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden Kehribar taşı anlamlı ve insan doğası ile uyumludur. Pozitif enerji taşıdığına inanılan doğal kehribar taşı negatif etkilerden arındırması nedeniyle koruyucu bir özellik göstermektedir.

Kehribar taşının faydaları çok fazladır. İnsanların depresyon ve kötü duygulardan uzaklaşmasına yardımcı olur.  İnsan biyolojisi ile uyumlu olan taş, başta sinir sistemine ve sindirim sistemine olumlu etkiler. Ağrı kesici özellikleri nedeniyle uzun yıllardır ilaç gibi kullanılmaktadır.

Bu nedenle kehribar taşı bebek ve çocuklarda diş çıkarma dönemi ve mide sorunları nedeniyle kolik ağrılarında kehribar taşının rahatlatıcı etkilerinden faydalanılmaktadır. Kolye veya bileklik olarak kullanılabildiği gibi sade şekillendirilmiş bir taşı evde bulundurarak da gerektiğinde kullanılabilir. Kehribar tespih de sağlık sorunları olan kullanıcılar için tercih edilebilir.

Eski zamanlarda Kehribar taşından elde dilen Amber yağı histeri ve boğmaca tedavisi için kullanılmaktaydı. Ayrıca doğal şifalı taş olarak astım, bronşit, boğaz enfeksiyonu, soğuk algınlığı gibi hastalıklar için faydalı olmaktadır.  Şimdi işe Kehribar taşı Kolye ve bileklik gibi vücuda temas eden takılarla taşın koruyucu etkilerinden yararlanılmaktadır.

Kehribar kolye ne işe yarar?

Çok farklı sağlık sorunlarında koruyucu ve rahatlatıcı etki gösteren kehribar taşı vücudun tüm sini ve damarlarının geçtiği boyun bölgesine temas ettiğinde en fazla tesiri olacağı muhakkaktır. Bu sebeple kolye olarak kullanımı oldukça yaygındır. Hem güzel ve değerli bir süs eşyası hem pozitif enerji kaynağı güzel bir takıdır.

Kehribar kolye ne işe yarar diye liste yapacak olursak kendimiz ve sevdiklerimiz için bir güzel bir tercih olduğunu anlarız. Çocuklarımızda bebeklikten itibaren kullanacağımız bir şifalı taştır. Bebekler için özellikle kehribar taşı kolyeler bulunmaktadır. 

Diş çıkarma döneminde huzursuz olan ve ağrı çeken bebekler için hiçbir yan etkisi olmayan bir ilaç gibidir. Ancak bebekler için boncuk ve düğümlerin tehlike oluşturmamasına dikkat edilmeli ve uyurken kullanılmamalıdır. Dört aydan küçük bebekler için kullanılmamalıdır.

-Depresyona iyi gelmekte temas ettiği kişiyi kötü duygulardan arındırmaktadır

-Sinir sitemi ile ilgili rahatsızlıkları azaltır.

-Doğal bir ağrı kesicidir. Baş, diş ağrısı gibi durumlarda taşı ağrı olan bölgeye 30 dk. Temas ettirerek belirgin rahatlama gözlenmektedir.

-Mide rahatsızlıklarında, karın ağrısında ağrı olan bölgeye kehribar taşı koyarak ağrının geçmesi beklenmelidir.

-Hazımsızlığa iyi gelmektedir. Metabolizmayı hızlandırma ve normalleştirme özelliği vardır.

-Kalp krizine karşı etkili olduğu düşünülmektedir.

-Ani gelişecek bir inme ve felç riski için de koruyucu etkisi vardır.

-Boğaz ağrısı, bronşit ve boğaz enfeksiyonlarına karşı rahatlatıcı ve önleyici etkisi vardır.

-Soğuk algınlığı ve mevsimsel bazı hastalıklarda da vücut direncine pozitif etki sağlamaktadır.

Kehribar kolye nasıl etki eder ?

Hemen bütün şifalı taşların bir enerjisi ve yapısal şifa özellikleri vardır. Kehribar taşı da vücuda temas ettiğinde bir enerji alışverişine sebep olur. Bu da vücut direncini artırır.  Kehribarın içerisinde bulunan uçucu yağlar da deri yoluyla emilir ve kana geçerek doğal antibiyotik ve vitamin olarak etki etmeye başlar. Hızlı bir şekilde etkisini hissedebilirsiniz.

Kehribar taşının etkisini artırmak için 3-4 ayda bir toprağa gömerek bir gece bekletmelisiniz. Daha sonra ılık su ile yıkayıp kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu taşın enerjisini yenilemesini sağlayacaktır.

Kehribar modelleri ve fiyatları

Kehribar en çok kolye ve bileklik olarak tercih edilmektedir. Halhal ve tespih olarak da sıklıkla kullanılır.

Kehribar kolye ve bileklik modelleri olarak gerek bebekler için gerek yetişkinler için farklı modeller bulunmaktadır. Bebekler için kehribar diş kolye olarak özel üretilmiş kolye modellerini tercih edebilirsiniz. Bebeklerin diş çıkarma döneminde kullanımı çok yaygındır. Kız ve erkek bebekler için ayrı modellerde tasarlanmıştır.

Kehribar taşının gerçek olduğunu anlamak için ipe geçirilmiş delik içine doğru mümkünde hafif ısıtılmış bir toplu iğne değdirin. Güzel bir reçine ve çam kokusu yayılıyorsa gerçek kehribar taşı olduğuna emin olabilirsiniz.

Bir başka gerçeklik testi de aseton değdirerek yapılabilir. Gerçek kehribar taşı asetondan etkilenmez, sentetik ise tahriş olacaktır.

Gerçek Kehribar taşı kolye 100-200 TL fiyat aralığındadır. Piyasada görünümü kehribar taşı şeklinde olan yapay takılar olduğunu da unutmayın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap