.
.

Can Yeleği Nedir, Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır?

Can yeleği; su kayağı, tekne gibi aktivitelerde kişilerin boğulmasını önlemeye yarar. Her faaliyet özel türleri olan yeleğin kullanımı hakkında bilgi yazımızda.

.
.

Amerika Birleşik Devletleri’nin güvenlik verilerine göre 700’den fazla insan 2006 yılı içerisinde teknecilik faaliyetleri sırasında yüzde doksanı Cihangir değil giyiniyordu Kuzey Amerika Güvenlik teknecilik Kurulu’nun bu bildirisinden sonra teknecilik aktiviteleri sırasında can yeleği takması artık zorunlu hale getirildi. Piyasadaki hafif Can yelekleri Her koşulda rahat bir şekilde kullanılabiliyor bunu nasıl kullanacağınıza dair belli başlı teknikleri şimdi hep beraber bakalım.

Yapacağınız aktiviteye uygun bir can yeleği tercih etmeniz oldukça önemlidir geleneksel olarak iki farklı engelleyip mevcuttur sadece Liman yakın aktiviteler için kullanılanları en konforlu ve en bilinen nerededir. Üç tip Can yelekleri kişiyi 150 tutmak için yardımcı elemanları bulunan Can yelekleri arasında yer almaktadır kişi birini tam anlamıyla yitirmişken sırtüstü tutmak için yapılmıştır ve çok kullanışlıdır.

Birinci tip Can yelekleri de genellikle saat koşullarda kurtarma işlemlerinin geç kalabileceği durumlar için tercih edilmektedir. Can yeleği üzerinize giydikten sonra ikinci tip Can yelekleri kafanızın üzerinden geçer ve ön tarafta bağlanır bir ve ikinci tip İnekler normal yemek gibidir ön tarafa genellikle fermuarları ve düğmeleri bulunmak.

Can yeleği takarken sıkılığı çok önemlidir Çünkü hafif sıkı olmadığı zaman Çok sıkarsa sizi bunaltı bilir ve rahat hareket edemezsiniz hafif sık olması Üzerinizde olduğunu sürekli olarak hissediyormuş yasına 1 saatlik de bulunması oldukça avantajlı.

Su kayağı ya da tekne aktivitesi gerçekleştirmeden önce her koşul altında can yeleklerini giymeniz oldukça büyük önem teşkil etmektedir.

Eğer bottan düşerseniz panik yapmayın ve kurtarılmayı beklerken enerji harcamayın. Can yelekleri sadece sizi su üzerinde tutmak için üretilmişlerdir ve sizi sudaki diğer tehlikelerden korumazlar. Tekne ya da diğer su aktivitelerini esnasında mutlaka sudaki olası tehlikelere dikkat edin.

.

İpucu ve Uyarılar

Can yeleksiz birinin suya düşme ihtimaline karşı yedekte ve hazırda can yeleği bulunmasına dikkat edin.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap