Depreme Nasıl Hazırlanılır, Malzemeler Nelerdir?

Deprem olmadan önce yapılacak hazırlıklar, sığınalacak yeri hazırlamak, malzemeleri temin etmek ve tatbikat yapmak bizleri olası tehlikelerden koruyacaktır.

Deprem çok ufak olabileceği gibi yerle bir edecek şekilde büyük şiddetli de olabiliyor. Deprem riski olan bir ülke içerisinde et yaşadığımız için her an depreme hazırlıklı olmamız oldukça önemlidir. Depreme hazırlıklı olmak malımızı ve ailenize korurken aynı zamanda bu felaketi en az zararla atlatan bilmeniz için sizlere ciddi anlamda büyük fırsat tanımaktadır.

Malzemeler

Yanmaz kasa, Su, Konserve yiyecekler, Konserve açacağı, İlkyardım kutusu, El feneri, Pil ile çalışan radyo, Pil

Talimatlar

Deprem tatbikatı yapmak deprem sırasında kapılar ve Camlardan uzak durmak sağlam bir masanın altına girmek ya da bacaklarınızı sıkıca kendinize çekerek bir kapı girişinin yanında bulunmak önemlidir. Masa altına giremediğiniz zaman, yapmanız gereken en önemli şeylerin başında kapının alt kısma yerleşmek ve yüzünüzü kollarınıza beraber kapatmak gelmektedir. Deprem tatbikatı size herhangi bir acil durum yaşanırsa yapmanız gerekenleri hatırlatacaktır bu sebeplerden ötürü oldukça önemlidir.

Önemli belge ve değerli eşyalarınızı yanmaz kasaya yerleştirdikten sonra kimlikler sigorta poliçeleri gibi tüm Diyar belgelerinizi doğru bir şekilde sakladığınız lan ve ki sürekli olarak güvenli bir alanda durduğundan emin olun. Acil durumlarla karşılaştığınız zaman ufak bir liste oluşturun ve bu listeye itfaiye polis elektrik şirketi gastritte kedi gibi yerlerin telefon numaralarını kolayca bulabileceğiniz bir alanda tutmaya gayret göster.
Evinizde değerli olan eşyalarınızın listesini tutum ve kağıt kalem ile birlikte bir liste oluşturun yanmaz kasaya yerleştirin ya da dijital bir kateter bunu kaydedin.

Odalarınızı ve eşyalarınızı fotoğraflarını Bu sigorta şirketine kesin bir kanıt olacaktır Ve en az üç gün sizi idare edecek kadar evinizde konserve gıda ya her zaman bulundurun

Içerisinde pil pil ile çalışan Radyo mutfak eşyaları ilk yardım kutusu konserve açacağı gibi bir çok acil durum eşyasını bulunduğu bir çanta hazırlayın ve ailenizdeki herkesin bu çantanın nerede olduğunu bildiğinden emin olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap