.
.

Kasırgaya Nasıl Hazırlanılır?

Özellikle Akdeniz Bölgesinde oluşan kasırgalar büyük yıkımlara neden olduğu için öncesinde gerekli malzemeler hazırlanmalı ve sığınak belirlenmelidir.

.
.

Hava serin ve gökyüzü Kararmış gibi gözüküyorsa yakınlarda bir kasırganın olma ihtimali yüksek gözükmektedir. Doğru bir bilgi ve önceden Hazırlık yapmak hem Sizi hem de ailenizin güven içerisinde tutacağı için oldukça önemli olmaktadır.

Malzemeler :

İlk yardım malzemeleri, Aile üyelerinin ilaçları, Konserve gıdalar, Konserve açıcı,  Üç gün yetecek kadar su ve yiyecek, Battaniyeler veya uyku tulumları, Radyo ve ekstra pil, El feneri ve eksra pil, (Varsa)Evcil hayvanlarınız  için yiyecek ve ilaç.

Talimatlar:

Neye ve hangi tarafa bakmanız gerektiğini doğru bir şekilde analiz ediniz dolu bir hava ve koyu yeşil bir gökyüzü bulunuyorsa, yere yakın yerlerde koyu bulutlar ilerliyorsa tıpkı bir tren geliyormuş yosuna üst üste sürekli şimşek çakması gibi kötü sinyaller ortaya çıkıyorsa bu oldukça olumsuz bir durumun geldiği habercisidir.

Öncelikle alarm halinde durmak ve hava durumunu televizyondan radyodan sürekli takip ederek en güncel bilgiye ulaşabilmek oldukça önemlidir. Fırtına ile ilgili bir program yapıldığı takdirde hava şartlarının fırtına olması için elverişli olduğunu anladığınızda size karşı bir uyarı yapıldığında o bölgede fırtına olacağı anlamına çıkartabilirsiniz.

.

Evinizde güvenli bir yer belirleyin ve tüm aile üyelerini aksi bir durum ortaya çıkana kadar o bölgede toplayın. Güvenli bölge Camlardan uzak olmalıdır genelde bodrum kat için uygun alan tercih edilir çoğu bölgelerde ev indir gerekli koruma bölgesi olmayan insanlar için sığınaklar yapılmıştır. Acil bir durumun olması gibi bir şey söz konusu olursa içine ilkyardım kutusu da dahil olmak üzere ihtiyaçlarınızı koyabileceğiniz şeyleri yerleştirin Evinizdeki güvenli bölgenin yakınında kolay ulaşabileceğiniz bir yere Çantanız hazır ederseniz zor zamanlarda daha rahat bir çıkış planı hazırlamış olursunuz.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap