Tütün Piposu Nasıl Anlaşılır?

Pipoların fiyatlarına göre malzemeleri ve çeşitleri değişmektedir. Mısır, cam ve çelikten yapılabilir. Tütün piposu anlama hakkında bilgiler yazımızda.

Tütünün Avrupa’ya gelmesiyle beraber pipolarda son derece meşhur hale gelmeye başladı. Kilden yapılan ilk Tipolar kırılgan olmaktaydı fakat oldukça değerli ve fiyatları yüksek olmaktaydı. Yapımı sanatı ilerledikten sonra üretim malzemeleri ve stilleri tamamen değişiklik göstermeye başladı fakat Tipolar üç temel parça olan tütünün yanık haznesi sütünün içe çekildiği ağızlık ve ikisini birleştiren sap kısmından temel olarak meydana gelmektedir. Modern tütün pipoları ahşaptan mısır koçanı ne kadar pek çok farklı materyalden üretilebiliyor tütün depolarında tanımlayabilmek için hazne sap gövde gibi tütün içme mekanizmalarını doğru bir şekilde anlamak gerekmektedir.

Talimatlar

Pipo hangi malzemeden yapıldıysa ona göre bir tütün tercih edilmesi gerekmektedir. Pek çok tütün deposu İtalya ve Fransa’nın Akdeniz kıyılarında yetişen koyu renkli ısıya dayanıklı ağaç fundası malzemesinden üretilmektedir bazıları zamanla sarı renge dönüşen hafif gri rengi beyaz renkli çıkartılan lületaşından da yapılır. Amerika Birleşik Devletleri’nde pek çok pipo sever kişi ucuz olan Mısır koçanından yapılmış pipoları tercih etmektedirler. Diğer pipo severler de cam yada Çelik pipolar kullanır Çünkü bu malzemeler önceden kalmış farklı tatları içerisinde tutmazlar.

Pipo haznesini koklayan Eğer pipo daha önce kullanılmışsa içinde muhtemelen daha önce verilmiş olan tütün kokusu bulunacaktır. Pek çok farklı tatlı farklı tütünler bulunsa da yanmış tütün Hz de kendisine has bir koku bırakır Fakat bu pipo malzemeleri tütün kokularını tutmaz. Örnek olarak cam yada Çelik Tipolar Mısır koçanından yapılmış pipo lara göre daha az tütün kokusunu üzerine tutarlar.

Pipoların parçaları belirlenir hazne Subway gövdeden oluşmadığı kontrol edilir bazı pipolarda haznesi ahşap aynı malzemeden ya da tek blok halinde ahşaptan üretilmiştir. Kimyada cam polar gibi diğer pipolar sağlam tek bir parçanın oluşabilir tütün haznesi içerisinde kalmış olabilecek tütünler içinde kontrol edilmesi gerekiyor. Kullanıldığı zaman ağaç fundası ya da diğer ahşap sömürüsü bir katman bırakırlar bunun kullanmadan önce temizlenmesi gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap