Lavabo Temizliği Hakkında Her Şey

Lavabo içerisinde yağlı birçok atık kokuya ve tıkanıklığa neden olur. Doğal yöntemler ile tıkanıklar giderilir, kötü kokular geçer ve atıklar temizlenir.

Evin en sık kullanılan bölümlerinden olan lavabolar özellikle kadınların korkulu rüyası haline geliyor. Oldukça dağınık bir kullanımın ardından doğal olarak kir konusunda oldukça iddialı bölümlerden birisi oluyor.

Günümüzde lavabo temizliği farklı mekânlar için farklı yöntemler doğuruyor. Aynı zamanda malzemenin türüne göre kullanılabilecek farklı temizlik malzemelerinin olduğunu söyleyebiliriz.

Mutfak lavabosu nasıl temizlenir sorusuyla banyo lavabosu ile ilgili temizlik yöntemlerinin aynı doğrultuda olmayacağını az çok tahmin edebilirsiniz. Keza ikisinin kullanım alanının çok başka olmasından ötürü temizlik şartlarının değiştiğini söyleyebiliyoruz.

Lavabo nasıl temizlenir sorusuna döndüğümüzde ise önceliğin hijyene vermemiz gerektiğini hatırlatalım. Çamaşır suyu bu aşamada kullanabileceğimiz en makul ürün olarak karşımıza çıkıyor.

Lavabo Nasıl Temizlenir?

Eğer lavaboyu temizlerken aynı zamanda kirden arındırıp mikropları öldürmek istiyorsak çamaşır suyuna kesinlikle ihtiyacımız var demektir. Bilhassa porselen lavabolar için yapılan temizlikler kir ve pislik kadar lekeleri de hedef almaktadır. Dolayısıyla lekelerin arınması ve çıkması için çamaşır suyunu bir bez yardımıyla ya da sünger ve fırça gibi aparatlarla uygulamak en iyi sonuçları doğuracaktır.

Banyo lavabosunda çamaşır suyu sık kullanılırken mutfak lavabosu temizliği için tercihlerimiz toz deterjanlardan yana olmalıdır. Sıvı deterjanlar o kadar aktif tercih edilmez. Birçok kadın toz deterjanın koku yaymasıyla birlikte daha etkili bir hijyen sağladığını düşünür. Bunu maksimum noktaya taşıyabilmek içinse farklı bitkisel yağlarla uygulamalarını taçlandırabiliyorlar. Örneğin lavabo temizliğinde Hindistan cevizi yağı sık tercih ediliyor.

Lavabo Tıkanıklığı

Lavaboların temiz olmasına karşın çabuk tıkanmaları çoğunlukla aşağıda su giderini sağlayan hortumdan kaynaklanır. Gerek yanlış konumlandırılmış hortum biçimi, gerekse pislikle dolmuş bir hortum buna sebep olabilir. Bunun için kimyasal anlamda lavabo açıcı ürünleri sıcak suyla kullanıp uygulayabilirsiniz.

Doğal yollarla lavabonuzu açabilmek ve hortumu temizlemek içinse sirke ve turşu tuzu atılabilir. Genel anlamda kaya tuzunu 24 saat boyunca lavaboda beklettikten sonra yıkandığında, tüm lavabo tıkanıklıklarının çözüldüğü bilinmektedir.

Lavabo Kokusu

Birçok evin lavabosunda farklı kokular olsa da genel anlamda çıkan koku cezbeden cinsten değildir. Hatta çoğunlukla kötü bir koku yayılır. Bu sebeple kadınlar lavabo kokularının önüne geçmek için şampuan ile yıkamayı denerler. Haliyle böyle bir temizlik uygulaması kısa sürede etki gösterir ve kokusuyla ortalığı sarar.

Lavabo ve Fayanslarda Yağ Artıkları

Ocak lavabonun yakınındaysa lavabonuz üzerinde yağ birikintileri oluşabilir. Buna ek olarak fayanslarınız yağ ile kaplanabilir. Haliyle bu yağ kitlelerini sökmek istersiniz. Yağ sökücü özelliğiyle karbonat doğal yollardan hem fayanslarınızı hem de lavabonuzu bu yağ atıklarından kurtarır.

Doğal Lavabo Açıcı

Doğal lavabo açıcı yapmak evdeki malzemelerle mümkündür. Birçok kişi hazır olarak satılan kimyasalları kullansa dahi doğal olanı çok daha etkilidir.

1 bardak karbonat ile 2 bardak sirkeyi bir araya getirerek 4 bardak sıcak su ile karıştırmanız gerekiyor. Arka arkaya uygulayıp bunu iki doz olarak döktüğünüzde lavabonuzun açılacağını göreceksiniz.

Paslanmaz Çelik Lavaboların Temizliği

Paslanmaz çelik lavabolar bilhassa mutfaklar için ideal seçimdir. Ancak kullanımı ve temizliği hakkında birkaç soru işareti yıllardır sabittir. Bu tip lavabolarda daha parlak bir çelik görünüm elde etmek için makine yağı kullanımı çok yaygındır.

Temizlik ve hijyen açısından ise alkol kullanılması sık görülmektedir. Deterjanlı su hazırladıktan sonra bunu bir bezle çekip lavabonuzu silmeniz temizlik açısından yeterli olacaktır.

Ancak en iyi temizlik şartlarını çelik lavabolarda çamaşır suyu sağlamaktadır. Paslanmaz olmasının avantajını sonuna kadar hissedebilirsiniz. Keza süngerlerin telli taraflarıyla dilediğiniz gibi ovalayabildiğiniz lavabolardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap