Küf Lekesi Nasıl Çıkar, Kokusu Nasıl Önlenir?

Kumaşlarda ve derilerde oluşan küf lekelerini tuz-süt, amonyak yöntemleri ile çıkarabilirsiniz. Kokusunu önlemek için de kahve telvesini mutlaka deneyin.

Küflenme durumunu hemen her şeyde görebiliyoruz. Artık hayatımızda demir üzerinde olmaktan öte kumaşlar, yiyecekler ve birçok alan gerekli ilgiyi göstermediğimiz ya da dikkatsizliğimizden ötürü küfleniyor. Küf lekesi nasıl temizlenir sorusunun genel anlamda artış göstermesi bundan kaynaklanmaktadır. Birçok yönüyle küf izlerini yok etmenin farklı alanlarda farklı biçimde uygulanacak yöntemlerle mümkün olabileceğini söylemek istiyoruz.

Küf lekesini çıkarmak için ilk yapmanız gereken şey küfün nerede olduğunu ve nereden kaynaklandığını belirlemek. Elbiselerin yani kumaşların dahi küflenebilmesi gayet olasıdır. İster istemez mevcut küflerin arındırılırken dikkat edilmesi gerektiğini söylemek durumundayız. Küfün genel anlamda tezeyken zararı olmasa da görsel açıdan birçok kişiyi etkilemektedir. Paslı küflerin ise kurumuş biçimde deri altına girmesi ölümcül sonuçlara kadar ilerleyebilir.

Kumaşta Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

Kumaşların küflenmesi için gerçek anlamda büyük bir uğraş gerekebilir. Fazlasıyla nemli ya da ıslak bir ortamda bekledikten sonra geçmesi gereken belirli bir süreyle beraber kumaşta küflenme görünebilir. Bunların arınması içinse tuz ile limon suyu karışımını denemeniz gerekiyor. Burada hazır limon suyu değil, taze sıkılmış limon suyu çok daha faydalı olacaktır. Karışımı küfün üzerinde dökerek ıslatın, içerisine işlediğine emin olduğunuzda kuruması için asın. Bir süre sonra küfün orada olmadığını göreceksiniz.

Derideki Küf Lekeleri Çıkar mı?

Deri üzerinde de küflenme görülebilir. Bunun için biraz daha basit bir yöntem var. Bez ile silmek derideki küfü çıkaracaktır. Ancak bunu yaparken bir temizlik malzemesi kullanmanız önerilir. Örneğin ağız spreyleri bu amaç için oldukça çözücüdür. Birçok ev hanımı ise cam silme ürünlerini bu aşamada tercih edebiliyorlar.

Küf Lekelerini Hangi Karışımlarla Çözebiliriz?

Küf lekesi çıkarmak için farklı doğal karışımlar tercih edersek hem küflenmiş bölgeye zarar vermemiş hem de küfün lekesini çıkarmış oluruz. Doğal olarak bu karışımların hazırlık ve malzeme yönünden hangi aşamalara ihtiyaç duyduğunu merak ederiz.

Amonyak İle Küf Lekesi Çıkarmak

Amonyak doğrudan kullanımda birçok alan için miktarı ayarlanmazsa zararlı olabilir. Bu sebeple suyun içerisine bir miktar amonyak eklenerek elde edilebilecek küf temizleme suyuyla küflü zemin yıkanır. Ardından normal su ile durulayarak tamamıyla arındırma sağlayabilirsiniz.

Tuz ve Süt İle Küf Lekesi Çıkarmak

Tuz ve limon suyunu zaten sık kullandığımız için biliyoruz. Buna ek olarak tuzla sütü karıştırarak elde edeceğimiz karışım küflerin çıkarılması ve temizlenmesi için sık sık tercih edilebilir.

Hidrojen Peroksit İle Küf Lekesi Çıkarmak

Hidrojen peroksit kullanımı gerçekten küf lekelerini çözmekte çok faydalıdır. Genel anlamda bu kimyasalın çok sık kullanılmadığı bilinir. Ancak yararları gerçekten kayıtsız kalınamayacak düzeydedir. Ciddi bir çözücü olduğu için temizlik aşamasında sık kullanılır. Kullanımın ardından yıkamayı ihmal etmeyin.

Boraks İle Küf Lekesi Çıkarmak

Boraks kullanarak küf lekesini sökmek gerçek anlamda kolaydır. Ancak bunu su ile karıştırarak yapacağımız jel kıvamıyla uygulamamız gerekiyor.

Küf Kokusu Nasıl Önlenir?

Küf kokusu ise normalde küflü bir zeminden daha fazla rahatsız edebilir. Bozulmuş gıdaların üzerindeki küflenmelerin dahi nasıl koktuğunu az çok biliyoruz. Dolayısıyla küf kokusunun bilhassa mutfakta yeri olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Bunu önlemenin iki farklı yolu olduğunu söylemeliyiz. Böylece kolaylıkla küflenme ve küf kokusunu önlemeyi başarabiliriz.

Kahve Telvesi

Küf kokusunu önlemek için en çok tercih edilen malzeme kahve telvesidir. Kahve telvesini malzeme olarak kullanmanız hoş bir kokuyla tüm pislikleri arındırmanızı sağlar. Kokusunu ortalığa salacağından ötürüde normal küf kokusu sizin burnunuza gelmeyecektir.

Toz Hardal

Toz hardal çoğunlukla mutfak dolaplarının içerisine kadınlar tarafından bırakılan bir malzemedir. Birçok kişinin işlevini bilmemesine rağmen bu noktada küf kokusunu önlediğini belirtmek istiyoruz. Dolayısıyla herkesin tercih edebileceği doğal bir kullanımdan söz edebiliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap