.
.

Kan Lekesi Nasıl Çıkar, Temizleme Yolları?

Kan lekesini beyaz ve renkli kumaşlardan temizlemek için ekmek, amonyak kullanabilirsiniz. Ayrıca Hidrojen peroksit de leke çıkarma yollarından biridir.

.
.

Hayatımızın en önemli sıvısı olarak nitelendirebileceğimiz, yaşamsal fonksiyonlarımızın devamlılığını sağlayan kan aynı zamanda lekesi zor çıkan bir sıvıdır.

Farklı sebeplerden ötürü kan lekesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Aynı zamanda tekil bir şekilde değil her yerde başınıza gelebilir. Koltuğunuz, masa örtünüz, yastık yüzünüz, zemin döşemeleriniz, gömleğiniz ya da üzerinizdeki giysilerde bu durumu yaşayabilirsiniz.

Peki ya kan lekesi nasıl temizlenir diye hiç düşündünüz mü? Bu noktada uygulamaları doğru bilmeniz sizin için çok büyük bir sorun yaratmayacaktır.

Ancak ne yapacağınızı, daha doğrusu kan lekesi nasıl çıkar sorusunun cevabını bilmiyorsanız sorun yaşamak son derece muhtemel görünüyor.

Su ve nişasta karışımı kan lekesi çıkarmak için en ideal yöntemdir. Fakat bunu kadife ya da velur yüzeylerde uygulamamanız gerektiğini peşinen uyaralım.

.

Karışımın bir jel kıvamında olması son derece doğaldır. Karıştırdıkça bu jel kıvamının daha sürülebilir hale geleceğini unutmayın. Hazırlandığında ise kan lekesinin olduğu döşeme üzerine ya da neredeyse olduğu bölgeye sürülmelidir. Sürdükten bir süre sonra kuruyacak olan karışım fırça ya da diş fırçası gibi bir araçla temizlenir.

Kan Lekesini Çıkarma Yolları

Kan lekesi çıkarma yöntemleri arasında birçok farklı seçenek vardır. Bunlar arasında farklı ortamlara ve farklı eşyalara göre uygulayabileceğiniz seçenekler bulunur.

Haliyle sizin hangisi uygunsa onu kullanmak gibi bir seçim hakkına sahip olduğunuzu belirtmek istiyoruz. Günümüzde benzer lekeler için kullanılan bazı ürünlerin kan lekesi temizlemek içinde kullanıldığını söylemek zorundayız.

Kan Lekesini Emmek

Eğer ufak bir parmak kesiği ya da benzeri bir damla kan çıkması söz konusuysa bunu kendiniz emebilirsiniz. Sizin vücudunuzdan çıkan kanı tükürük enzimleriniz rahatlıkla leke konumundan sökecektir. Aynı zamanda kalıcı yer etmemesini sağlayıp tamamen çözünmesini sağlayacaktır.

Kan Lekesine Hidrojen Peroksit

.

Çok sonradan farkına vardığınız bir kan lekesiyle karşı karşıyaysanız tüm yüzeylerde hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. Kurumuş kan lekesi temizlemek için en önemli seçenektir. Kolaylıkla temizliğini yapabilir ve lekeyi söküp atabilirsiniz. Ardından bol soğuk suyla durulama işlemi yapmayı sakın ihmal etmeyin.

Kan Lekelerinde Amonyak Kullanımı

Amonyak güçlü bir bileşene sahip olduğu için bir damlası dahi kanın çözülmesini ve lekenin açılmasını sağlayacaktır. Ancak aşırı kullanımı mevcut kan lekesinin bulunduğu dokuya zarar verebilir.

Bu zarar aynı zamanda giysilere ve döşemelere dahil olduğu için istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

Kan lekesi nasıl çıkar sorusunun cevabında sıcak su kullanımı ile ilgili bazı ifadeler e yer vermek istiyoruz. Eğer kan lekesini sıcak suyla temizlemeye çalışırsanız daha fazla yayılma ihtimali bulunmaktadır.

Kan Lekesi Beyaz ve Renkli Kumaşlardan Nasıl Çıkar?

Kullandığınız beyaz gömlekte kan lekesi olduysa bu noktada gömleği gözden çıkaran insan sayısına çok rastlanmaktadır. Aslında aynı şey giyim eşyalarında çok sık rastlanır. Renkli eşyalarda kan lekesi görüldüğünde yine temizlenemeyeceği düşünülür. Oysa bununda kolay bir biçimde yapılabilecek yöntemleri vardır.

.

Beyazlarda Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Beyaz giysilerinizde oluşan kan lekesini çıkarmak istiyorsanız oksijenli su ile silmelisiniz. Sildikten sonra lekenin sökülmediğini görürseniz şaşırmayın. Keza bu ilk etaptı.

İkinci etap olarak sabunlu su hazırlayarak güzelce çitilemeniz gerekiyor. Bu işlemin ardından ise soğuk suyla güzelce yıkayarak beyazlardan kan lekesini söküp atabilirsiniz.

Renklilerde Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Renkli çamaşırlarınızda kan lekesi gördüğünüzde ilk yapmanız gereken şey nişasta su karışımıdır. Bunu hemen jel kıvamında getirerek lekeli bölgeye uygulayın.

Tercihen diş fırçası ya da benzeri bir araçla kuruduktan sonra temizleyin.

Ayrıca kurumuş kan lekesi çok daha zor çıkar. Eğer kan lekesi yeni oluştuysa yapmanız gereken en önemli şey lekenin üzerine traş köpüğü sıkmaktır.

.

Bununla beraber lekenin kısa sürede etkisini kaybedeceğini görebilirsiniz. Durulama işlemini kesinlikle soğuk suyla yapmaya özen gösterin. Suyun ılık olabilmesi bir ihtimal iken sıcak suyu katiyen kullanmamanız önerilir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap