.
.

Hayvan Dışkısı Nasıl Temizlenir?

Evde evcil hayvan besliyorsanız dışkı ve idrar temizliği hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Evde karbonat ve sirke gibi doğal yollar ile temizlik yapabilirsiniz

.
.

Evlerimizde hayvan bakmak ebedi dostlarımıza yuva vermek son derece güzel bir durum olarak değerlendirilebilir. Evinde hayvan bakmayanların ise kafalarındaki soru işaretlerinin en büyüğü hayvan pisliği temizlemek ile alakalıdır.

Dışkı nasıl temizlenir ve kokusu ne kadar sürede ev ortamından çıkar merak konusu olmaktadır. Aslında abartıldığı kadar zor olmayan, köpek ve kedi dışkısı temizleme işleminin bazı pratik ipuçlarıyla daha da kolaylaştığını söyleyebiliriz.

Hayvan pisliği nasıl çıkar sorusuna öncelikle lekelerin nerede olduğuna değinerek cevap vermek istiyoruz. Örneğin koltuklar kedi ve köpeklerin en çok zaman geçirdiği yerlerdir.

Yumuşak ve sıcak olmaları onları cezbeden detay olsa da dışkılarını buralara bırakmazlar. Bazı durumlar hariç koltuktaki köpek dışkısı nasıl temizlenir sorusuyla karşılaşmak oldukça zordur.

Fakat böyle bir durum yaşadığınızı varsayarsak uygulayabileceğiniz temizlik aşamaları şu şekilde olacaktır.
Koltuğun üzerinden öncelikle dışkıyı kaldırarak başlamalısınız.

Dışkıyı aldığınızda koltukta bir dışkı lekesi kalacağı için bunun temizliğine yönelik bir işlem yapmanız gerekecek. İlk etapta uygulanabilecekler arasında soda hayat kurtarabilir. Sodanın çözücü etkisi dışkı henüz tazeyken size temizlemek için uygun alanı sağlayacaktır.

Boraks İle Hayvan Dışkısı Temizliği

.

Köpek ya da kedi pisliği koltukta ise boraks ve su karışımını uygulayabilirsiniz. Zaten jel kıvamında olacağından ötürü kolay sürülebilir ve uygulanabilir olacaktır. Kuruduktan sonra tercihen diş fırçası ile bu macunu kazıyarak lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ardından ıslak bez ile silmek ve süpürgeyle süpürerek temizliğini sağlamak yine tercihe bağlıdır.

Karbonat İle Hayvan Dışkısı Temizliği

Genellikle döşemelerde uygulanan bu yöntem kedi ve köpek pisliği nasıl temizlenir sorusuna verilen en net yanıttır. Önceliği yine soda uygulamasına bırakın ve sodayı döktükten sonra üzerine havlu peçete koyun.

Havlu peçetenin emiş gücü sodayla beraber çözünen dışkı lekesini alacaktır. Yine de döşemeler kokuyu hapsedebilir.

Bu kokuyu gidermek içinse karbonatı leke üzerine uygulayın ve 48 saat leke üzerinde kalmasını sağlayın. Silmekten ziyade süpürerek karbonatı almanız çok daha yararlı olacaktır.

Ev Hayvanlarının İdrar Lekesi Nasıl Çıkar?

Hayvan dışkısı temizliği yaparken aslında en önemlisi idrar olarak görülüyor. Koku açısından daha keskin ve ağır olduğundan emin olabilirsiniz. Fakat bunun çözümünün de basit olacağından şüpheniz olmasın. Günümüz koşullarında hayvanların idrar lekelerini temizlemek için alternatif yöntemler uygulanıyor.

Bulaşık Deterjanı ve Sirke İle Hayvan İdrarı Temizliği

Köpeğiniz ya da kediniz idrarını evinizin muhtelif bir bölümüne yaptıysa sorun etmeyin. Keza tuvalet etiğimi alana kadar bu gayet normaldir. Döşeme, zemin, koltuk ya da farklı bir bölge olsa da hemen suyun içerisine iki yemek kaşığı bulaşık deterjanı atın. Ardından bu karışımı köpürtüp idrar olan bölgeye iyice köpürterek uygulayın.

Durulama işlemini 4 bardak su ve yarım bardak sirke ile yapmanız önerilir. Böylece dezenfekte etme işlemini tamamlamış olursunuz.

Kimyasal İle Hayvan İdrarı Temizliği

.

Genellikle ağır bir koku olduğunda bu seçenek kullanılır. Karışımı hazırlarken bir ölçek Hidrojen Peroksit kullanmanız yeterli olacaktır. Kimyasalın içerisine bir yemek kaşığı karbonat ekleyin.

Son olarak bulaşık deterjanını bir yemek kaşığı olarak koyduktan sonra karıştırın. Önce bulaşık süngeri ya da benzer bir araçla silin ve sonrasında bölgeyi süpürün.

Gerek idrar ve dışkı lekesi gerekse hayvanların idrar kokusu nasıl çıkar sorularına yanıt olabilecek temizlik yöntemlerinden bahsettik. Bu uygulamalarla sizde evinizin misafirini rahat ettirebilir, temizlik yaparken onun önünde yaparak tuvalet eğitimi almasını hızlandırabilirsiniz.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap