.
.

Alçıpan Nasıl Kesilir?

Alçıpan çok sert bir madde olmadığı için maket bıçağı ile de kesilebilir. Kesim işlemi için özel yapılmış testere kullanım detayları hakkında bilgi yazımızda.

.
.

Şimdilerde İnşaat ve dekorasyon uygulamalarında oldukça yoğun bir şekilde kullanılan malzemelerden bir tanesi olan alçıpan duvar giydirme asma tavan yada alçıpan duvar inşaatı gibi pek çok alanda kullanılıyor.

Pek çok uygulamada kullanılan alçıpanlar suya dayanıklı olduğundan dolayı ve aynı zamanda uygulama ve montaj kolaylığını sağlaması çok fazla tercih edilme sebepleri arasında yer almakta.

Aynı zamanda maliyetinin düşük olması ve çok kolay bir şekilde şekil verilebiliyor olması yalıtım yüksekliği alçıpanın daha fazla kullanılmasını sağlayan önemli sebepler arasında yer.

Her iki bölümü kartonla kaplı alçı levha olan alçıpanlar Normalde Ortalama olarak 120 x 250 mm ebatlarında olduklarından dolayı bu levhaları montaj önce ellerinde uygulamak için doğru ebatlarda kesmek gerekir..

Alçıpan kesilmesi son derece basit bir malzemedir kesilme işlemi için farklı yöntemle uygulayabilirsiniz şimdi bunları nasıl gerçekleştireceğini z bakalım?

Alçıpan Kesme Yolları?

.

Alçıpan kesmek için çok sık kullanılan araçların başında maket bıçağı nedir bu yöntem levhaların monte edilmesinden daha evvel yapılmalı ve yerine uygun bir şekilde boyutlandırılması için kullanılmaktadır.

YouTube ile kesme işlemini gerçekleştirirken alçıpanın düz bir çizgi şeklinde kesilmesi gerekmektedir Bu yöntemle önce kesilecek olan yerin alçıpan üzerinde kalemlerle işaretlemesi yapılarak daha sonradan bir uyumsuzluk olması engellemektir. Alçıpan kesildiği taraftan kırılır ve daha sonra kesilme yakasını kartondan kesilerek işten halledilmiş olur.

Bu yöntemlerde alçıpan üzerine çizgi çizmek yerine metrenin ucu ile beraber alçıpanın kenarında dayama işlemi gerçekleştirilir ve eldeki Metro üzerinden uygun bir noktadan maket bıçağı ile tam anlamıyla kesme işlemini gerçekleştirebilirsin.
Diyar bir alçıpan kesmek için kullanılacak araçların başında alçıpan testeresi gelmektedir. Sivri uca sahip olan bu testereler dekoratif uygulamalarda alçıpan kesmek için çok sık kullanılır kavisli hatların ve desenlerin oluşturulabilmesi için en çok tercih edilen alçıpan kesme yöntemi alçıpan testeresi ile mümkündür.

Ayrıca levhaları kesme işleminde alçıpan testeresi kullandığınız zaman daha modern çizgiler ve dekoratif görüntüler ortaya çıkarma ihtimaliniz fazla olacaktır. Düz maket bıçağı ile keserken herhangi bir desen verme şansınız bulunumuyor.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap