.
.

Balığın Yanında Yoğurt Yenir Mi?

Balıkların yanında süt ve süt ürünlerinin özellikle de yoğurdun tüketilmesi zehirlenme korkusu yaşatır. Balığın bayat olduğu durumlarda risk vardır.

.
.

Zehirlenme riskinden dolayı birçok insan balıkla beraber yoğurt ve süt ürünleri gibi peynir gibi diğer gıdalar tüketmekten açılmaktadır halk arasında yaygın bir inanış olan aslında gerçeği yansıtmayan bu durumu Şimdi sizlere doğru bir şekilde anlatmaya çalışalım.

Ona göre temiz su kaynaklarından alınmış olan balık sağlıklı bir şekilde pişirildiği sürece yoğurtla ya da herhangi bir süt ürün ile beraber istenildiği gibi tüketilebilir. Haziran yoğurtlu soslar balıklar veya rakı balık sevenler için oldukça önemli mesajlar arasında yer almaktadır.

Balık taze bulunduğu zaman yoğurt veya herhangi bir süt ürünü ile rahatlıkla tüketilebilir.
Balık tüketimi sonrasında İki tür besin zehirlenmesi görülmektedir.

Bunlardan ilki tropikal iklimlerde ki balıklardan kaynaklanmaktadır bu balıkları tüketilmesi zehirlenmeye Çok ciddi sağlık sorununa doğrudan sebebiyet verir.

Bu türdeki zehirliler pişirmeye dondurma esnasında balıktan uzaklaşmak ülkemizin suları göz önünde bulundurulduğu zaman çok kısık karşılaşabileceğiniz bir durum değildir.

Balıktan zehirlenmenin en yaygın olan diğer türlü de histaminin neden olduğu Balık zehirlenmesi olmaktadır. Histamin Balıkta bulunan bir tür protein çeşididir balık bayatlamaya başladığında histamin miktarı fazla olan maktadır alındıktan sonra hızlı bir şekilde soğutma işlemine alınmayan balıklarda Bu oran çok yüksek olur ve beklemiş Bayat balıkları tüketilmesi bu nedenlerden ötürü vücuttaki alerjik tepkimelere sebep verir ve zehirlenmelere yol açar.
Yoğurdun içinde bulunan vitamin oranı Bayat balığın yanında bir de yoğurtla beraber tüketildiğinde histamin seviyesi vücutta yükseleceği için sadece tavsiye edilmemektedir.

.

Önemli olan şey balığı ne kadar taze olduğu ve yoğurdun ne kadar taze olduğudur ayın 22 sinde taze Line güveniyorsanız rahatlıkla tüketebilirsiniz..

Yukarıda anlatılan doğru koşullar ve doğru pişirme yöntemleri ile hazırlanmamış olan balık tüketen herkes için zehirlenme durumu ile karşılaşabilir.

Temiz sularda avlanma işlemi gerçekleştirildi ise ve ardından da doğru bir şekilde pişirildiği ise istediğiniz gibi yoğurt ve diğer süt ürünleri ile taze isteyen karıştırarak yiyebilirsiniz Herhangi bir sıkıntı olmaz.

Zehirlenmenin başlıca belirtisi mide bulantısı kusma baş dönmesi ve aşırı halsizliktir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap