.
.

Testosteron Nedir, Nasıl Yükseltilir?

Testosteron erkeklik hormonudur. Seviyesinin düşmesi cinsel isteği azalttığı için beslenme koşullarına dikkat ederek seviyeyi yükseltmek işe yarayacaktır.

.
.

Erkeklik hormonu olarak da bilinen Testosteron vücut içerisinde belirli oranlarda bulunması gerekmektedir testosteronun eksik olduğu durumlarda yorgunluk halsizlik ya da kalsa da problem cinsel istek azalması gibi sorunlar yaşanmaktadır.

Kas problemleri görülmemesi için Testosteron hormonunun belirli bir düzeyin üzerinde tutulması gerekmektedir bu nedenlerden ötürü Testosteron eksikliği yaşayan kişilerin çeşitli yöntemleri uygulayarak seviyelerini yükseltmesi gerekiyor Aksi halde istemediğini sonuçlarla karşılaşabilirsiniz

Testosteron seviyesi nasıl yükseltilir*

Yağ oranı düşük Testosteron miktarını azaltan faktörler arasında gösterilmektedir bu yüzden belli oranlarda sağlıklı yağları tüketilmesi mutlaka önemlidir Uzmanlar günlük yağ tüketiminin yaklaşık olarak yarısını zeytinyağı yarısını tereyağ kırmızı et ve kuruyemişlerden alınmasını Şiddetle tavsiye etmektedir.

Olarak baktığınızda Doymuş yağların tüketilmesi Testosteron seviyesini hızlıca arttır yapılan araştırmalar günlük Tüketimin doğru şekilde sağlanması Testosteron seviyesinin arttırdığını söylemektedir.

Kan şekeri miktarı Testosteron seviyesini olumsuz yönde etkileyen bir diyar olsun dur bu nedenlerden ötürü karbonhidrat miktarını dikkat edin Eğer fazla spor yapılmıyorsa günlük şeker miktarınızı düşük tutmanız da büyük bir fayda göreceksiniz.

.

Insan hayatı için oldukça önemli olan uyku Testosteron seviyesini mutlaka pozitif yönde etkilemektedir yapılan araştırmalar gösteriyor ki 6 saatten az uyuyan kişilerin Testosteron seviyesi ciddi anlamda düşüyor.

Hormon seviyesinin artmasına yardımcı olacak diye durumlardan bir tanesi de ağırlık çalışmasıdır Fakat normal düzeyde yapılan allık çalışmaları pek etki yapmaz ciddi oranda artış sağlamak için yüksek seviyelerde ağırlık çalışması gerçekleştirmeniz gerek yok hatta çoklu kas grupları üzerinde yapılan çalışmalar daha faydalı olacaktır.

Tek bir berber yaptığınız ağırlık çalışması da fayda sağlamaz vücudunuzu komple çalıştırmanız kozmos evinizin artmasını sağlayacaktır.
Ayrıca stresin azaltılmasında Testosteron seviyesi için olumlu olacaktır bunlara ek olarak çinko minerali ve D vitamininin vücuda alınması ve hormon seviyesi yükselmesini sağlayacaktır. Düzenli spor ve sağlıklı beslenme ile beraber doğru bir uyku temposu yakalarsanız Eğer Testosteron seviyenizi herhangi bir rahatsızlık olmadığı sürece doğru seviye de tutabilirsiniz.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap