Emaye Tencere Nasıl Parlatılır?

Emaye tencere ve eşyalarınızı kül yardımı ile temizleyebilirsiniz. Parlatmak, leke çıkarmak için kullanılan yöntemler ise zeytinyağı ve karbonat karışımıdır.

Tencere tava ve çaydanlık gibi eşyalar çok sık kullanılanlar ve buna bağlı olarak da eşyalar üzerinde bazı problemler ortaya çıkmaya başlar.

Mutfakta kullanılan bu emaye eşyalar diğer türlere göre çok daha sağlıklıdır ve lezzetli yemekler yapmanız için dayanıklıdır. Buna rağmen eşyalar uzun süre kullanıldığı zaman ve çok fazla ateşe maruz kaldığı zaman kalabilirler ve öbek öbek üzerinde bazı lekeler oluşabilirler.

Bu yazımız içerisinde sizlere kararlar ve eski görünüme kavuşmuş olan emaye tencerelerinin nasıl parlatılması gerektiğinden bahsedeceğiz.

Özellikle emaye tencereler en kullanışlı ını artması hem iç hem de dış yüzeylerinin temiz Tutulması son derece büyük önem teşkil eder.

Parlaklığı için değil sağlıklı yemekler pişirmeniz için de karardı taktirde bir işinize yaramayacaktır. Emaye tencerelerin diş temizliği şöyle gerçekleştirilebilir; dibi yanan emaye tencerenin içerisine o tabakadan biraz daha fazla miktarda su eklenir ve ocağın üzerinde yaklaşık 10 dakika kaynatılır ardından bir saat beklenir.

Yanık lekesi daha zorlayıcı oluyorsa bir saatten daha fazla bekletme Biz gerekiyor ardından bir spotçular yardımıyla dibinde kalan yemek yanığı ya da diğer lekeleri temizleyebilirsiniz..
Emaye tencerelerin dış yüzeyinde ortaya çıkan lekeleri temizlemek için de kullanabileceğiniz başlıca işlemler şu şekilde sıralanabilir.

Bir miktar zeytinyağı ve karbonat bir kap içerisinde karıştırıldıktan sonra ortaya çıkan karışım yumuşak bir sünger yardımıyla emaye tencere nin dış yüzeyine uygulanır ve Bu işlem yapılırken sünger tencerenin yüzeyine bastırılmadan yapılır.

Eğer bastırma işlemi gerçekleştirirseniz tencerenin yüzeyinde bazı deformasyonlar ortaya çıkabilir. Tencerenizi parlatmak isterken yüzeyi tamamen çizebilirsiniz ve son derece istenmeyen sonuçlar ortaya çıkartabilirsiniz.

Emaye tencerelerin dış yüzeylerini kül ile parlatmanın da son derece basit bir şekilde gerçekleşebilir.

Yıkanan tencere henüz ıslakken dış yüzeyine kül kaplarınız ve kül ile tencere yaklaşık iki saat kadar bekletilir ardından yumuşak bir bez ya da Sünger yardımıyla silerseniz.

Bu yöntemlerden sonra emaye tencere parlatmak Eğer faydalı olmadıysan mutfak eşyaları için üretilen benzersiz yapıya sahip olan kremleri kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap