Fon Perde Nasıl Temizlenir, Yıkanır?

Fon perdeler; senede 1 kere yıkanması yeterli, makinede düşük sıcaklıkta yıkanabilen, yıkama öncesi hazırlıklarla kolay temizlenen bir perde türüdür.

Fon perdeyi yerinden söktükten sonra önce uygun bir pencereen silkeleyin. Bu sayede üzerinde birikimş tozlarından arındırmış olursunuz. Ne de olsa çok sık yıkanmayan bir perde olduğu için silkelenmesi uygundur.

Perde yıkamak Ve perdeyi tekrar takmak kadınlara en çok uğraştıran ev işlerinin başında gelmektedir. Perde yıkamak Ve sonrasında takmakla uğraşmak çok uzun zaman aldığından ve yorucu bir işlem olduğundan dolayı Kadınlar Bunu yaparken çok ciddi anlamda yorulurlar.

Özellikle fon perde temizliğini gerçekleştirebilmek Bir Hayli zordur Şimdi Bununla ilgili olarak Detaylara geçelim.

Fon perde nasıl yıkanır?

Fon perde en fazla kirlenen perde türleri arasında gösterilmez Çünkü yapısı gereği üzerinde fazlaca ki bulunmaz bu nedenlerden ötürü yılda Sadece bir kez yıkamanız kafi gelecektir.

Ancak fon perdenin bulunduğu odadaki sigara kullanılıyorsa o zaman yıkama sıklığını biraz daha fazla yapmamız gerekiyor çünkü sigaralardan çıkan duman ve zehirli gazlar perde üzerine Sinir ve çok çirkin bir görüntü ortaya çıkabilir.

Fon perdeleri temizledikten sonra çamaşır makinesine yerleştirin eğer bekletmek gibi bir niyetiniz bulunmuyorsa terbiye karıştırdığınız için ütüleme esnasında çok daha fazla problem çıkacaktır hele bazı fon kumaşların özelliği kırışmaya Müsait bir durumdaysa Bu işlem çok daha zor bir hale gelebilir.

Fon perde yıkanırken çamaşır makinesinin içine farklı bir çamaşır yerleştirmeden sadece tek başına yıkamanız da büyük bir fayda var çünkü fon perde büyük de bir parça olduğundan dolayı çamaşır makinası zaten dolacaktır.

Yıkama aşamasında çamaşır makinesi 30 dereceye kadar ayarlamayı unutmayın ve daha yüksek derecede yıkama yapmamaya özen gösterin Çünkü partinizin yapısında deformasyon olabilir.

Partinizin üzerinde pullarla resimler bulunuyorsa çamaşır makinasında yıkama hızı tavsiye etmiyoruz Bunun yerine küvette elde yıkayarak kendiniz bu pulları ve isimleri temizlemelisiniz.

Yıkarken fazla soğuk su kullanmayın 1 derece ile ölçerek suyu 30 dereceye getirecek olursanız da haber yaşanılır sonuçlar elde etmiş olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap