.
.

Sararan Perdeler Nasıl Beyazlatılır?

Sararan perdeleri yıkama işlemi yapmadan önce dikkat etmeniz gereken püf noktalar vardır. Eskisi gibi beyazlatmak için farklı yıkama yöntemleri uygulanmalıdır.

.
.

Bir evin en önemli parçalarından ve dışarıdan hemde içeriden güzel görünmesini sağlayan perdeler ilk görüntülü güzel bir hale getirmek isteyen kişiler için parlak ve beyaz renklere sahip olması gerekmektedir. Kirli ve kötü görünmesi hiç kimseye mutlu etmez özellikle kadınlara bu konuda çok fazla iş düşmektedir.

En büyük sorunlarından birisi Ortamda kirden çok fazla etkileniyor olmasıdır sigara dumanı Biz ve toz gibi etkenler maddelerin hızlı bir şekilde sararmasına sebep verir.

Ne kadar kaliteli deterjanlar kullanıyor olursanız olun perdeler istenilen beyazla bir türlü erişemez bu lekelerden dolayı oluşan sıkıntıları gidermek için kullanacağınız özel üretilen beyazlatıcı ürünler bulunmaktadır.

Bununla birlikte bu özel ürünleri kullansalar da yine de istedikleri sonucu alamayan müşterilerin sayısı çok fazladır özellikle sararmış tül perdeler de bu problemleri daha çok yaşadıkları görmekteyiz.

Bu sorunlarla mücadele edebileceğiniz doğal yöntemler de bulunmaktadır.
Sararan perdelerinizi yıkarken tekrar beyazlamasını istiyorsanız yıkama suyuna 1 ya da 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve böylece Tülin üstünde yer alan siyahlıklarını ortadan kalktığını göreceksiniz.

Kadınların tülleri yıkarken yaptıkları en büyük hataların başında, tül perdeleri aşırı sıcak su ile yıkamak gelmektedir böyle durumlarda türler beyazlamaz.

.

Bununla birlikte aşırı miktarda karışma gibi durumlarla karşı karşıya kalınır. Ayrıca aşırı sıcak su perdenin kumaşına zararda vereceği için bunu engellemek adına tül perdeler yıkanırken mümkün olduğu kadar soğuk ya da ılık su Kullanılması tavsiye edilir.

Sararmış perdeleri yıkamadan bir gece önce Deterjanlı suda beklettiğiniz de iyi bir çözüm olacaktır Böylece perde üzerinde bulunan kirler ve bu kirliliğin önemli bir kısmı akarak perde üzerinden çıkacaktır.

Suda bir gece beklemesinin ardından kabın içine su koyarak bir çay bardağı amonyakla beraber yıkayarak daha sonra bu perdedeki amonyaklı suyun içerisinde bekletilebilir. Tüm bu çalışmaları gerçekleştirdikten sonra perdeleriniz beyaz bir hale gelecektir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap