Yaş Maya Nasıl Saklanır?

Yaş maya sıcak ortamlarda bozulabilir, bu yüzden buzdolabının buzluk bölümlerinde saklanması uygundur. Yaş mayanın küflenmeden muhafaza yolları yazımızda.

Hamurişi lezzetlerin hammaddesi olarak bilinen ve dışarıdan çok daha güzel gözükmesini sağlayan yaş mayalar sıklıkla tercih edilen gıda türlerinin başında gelmektedir ve pek çok alanda rahatlıkla kullanılabiliyor olması ülkemizde tüketiminin her yıl daha fazla artmasını sağlamaktadır.

Artan tüketim akılları en çok merak edilen soruyu da getirmiştir bu soru Tabii ki yaş mayanın nasıl muhafaza edilecektir. Merak edenler için bu yazımızda yaş mayanın nasıl saklanacağı ne anlattık.

Yaş mayalar yapısı bakımından bozulmaya ya da küflenmeye diye açıklayacak olursak meyilli olduğundan dolayı dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar bulunmaktadır.

Kısa sürede tüm diğer besinlere göre hızlı bir ve kolay bir şekilde küflenmeye maruz kalabilirler bu nedenlerden ötürü marketlerde dahi alındığında üzerindeki

Son kullanma tarihinin yakın olan bir dönemde olduğunu Sizler de göreceksiniz. Bu nedenlerden ötürü doğru şekilde muhafaza edilmezse aldığınız gün içerisinde devam eden 48 saatte bozulduğunu görebilirsiniz.

Yaş maya saklamak için en önemli olan dondurucular Çünkü sıcaklık oda sıcaklığında ya da biraz daha yukarıda ise yaş mayalar hızlıca küflenmeye başlayacaktır ve istediğiniz kıvama hiçbir zaman gelmeyecekler.

Yaş mayaların öncelikli yeri soğuk mekanlar olmalıdır dondurucular ya da buzdolapları bunlar için uygun muhafaza edeceğiniz alanlar olarak bilinebilir.

Saklarken Kağıt kabın içerisinde hava almayacak bir biçimde saklarsınız çok daha başarılı sonuçlar elde edersiniz. Her ihtimale karşı ağzı hava almayan kaplı içerisinde tutmanız daha önemlidir .

Çünkü hava aldığı an yaş maya küflenmeye başlar ve deformasyon işlemi hızlıca yayılmaya başlar. Soğuk ortamda muhafaza etmiş olduğunuz yaş maya larınızı daha sonradan çözebilmek için sıcak suda ıslatılması önerilmektedir ya da üzerine birazcık süt katarak yaş mayanın hızlıca çözülmesini sağlayabilirsiniz.

Kullanma tarihi yakın olan yaş mayaları marketler alırken dikkat edin zaten hızlı bir şekilde bozulmaya müsait olan mayaların marketten alırken dikkatli almanızı tavsiye ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap