.
.

Çocukluk Sözleri

Çocukluk Sözleri Ancak insan büyüdüğünde etrafındakilerin oynadığı sahte oyunlardan dolayı dizin değil kalbin kanar. Çocukluğa özlem artar. Her şeyin tozpembe olduğu ve hiçbir derdinin olmadığı o güzel yıllara dönmek mümkün değildir.

.
.

Çocukluk Sözleri Çocukluk insanın en masum halidir. İçindeki çocuğu yitirmemiş insanlar da her daim en masum kişilerdir. Çocukluk sözleri çocukluğun ne kadar masum, sevecen, umut dolu olduğunu anlatır.

Çocukluk ile ilgili güzel sözler de çoğu zaman karşımıza çıkmaktadır. Çocukluk özlemi, çocukluk sevinci, çocukluk heyecanı gibi birçok güzel duygu bu şekilde tasvir edilir.

Çocukluğun en güzel yanı dertlerinin de çocuk kadar olmasıdır. Büyüdükçe dertler de büyür. Çocukken tek derdin oyun oynamaktır. Oyun oynarken dizinin kanamasıdır.

Ancak insan büyüdüğünde etrafındakilerin oynadığı sahte oyunlardan dolayı dizin değil kalbin kanar. Çocukluğa özlem artar. Her şeyin tozpembe olduğu ve hiçbir derdinin olmadığı o güzel yıllara dönmek mümkün değildir.

İçindeki çocuğu yitirmeyen insanlardan olmak gerekir. Çocukluğunu yitirmeyenler hangi yaşta olursa olsun her zaman daha enerjik, daha mutlu, daha umutlu ve daha huzurlu olurlar.

İçindeki çocuğu kaybeden insanlar ise her ortama uyum sağlayamazlar. Hayata karşı bakış açıları her zaman daha monoton ve cansız olur.

.

Çocukluk kaybedilmemesi gereken bir özelliktir. İçindeki çocuğu besleyip büyüten insanlar hayatta her zaman bir adım önde yaşarlar.

Çocukluk Sözleri
Çocukluk Sözleri

Çocukluk Sözleri

  • Çocukluk mu güzeldi, çocukken mi güzeldik?
  • Çocukluk yaptın da, gönlüme salıncak mı kurmadım?
  • Gökyüzü gibi şu çocukluk, hiçbir yere gitmiyor. Edip Cansever
  • Düşünüyorum da biz, büyüyerek çocukluk etmişiz. Turgut Uyar
  • Eğer arada bir çocukluk etmeyeceksen, büyümenin bir anlamı yok.
  • Geçecek, geçer; bak emanet ömürdeki çocukluğa. Mehmet Deveci
  • Çocukluk aşkın aklına gelir bir türlü ona yaklaşamadığını hatırlarsın.
  • Çocukluk saflığını kaybetmeyen adama, büyük adam denir. Mencius
  • Eskiden çocukluk diye bir şey vardı, artık üretilmiyor. Armağan Aktan

Çocukluk, celladına dahi sevgiyle yaklaşabilecek kadar masum olmaktır.

Bir sabah uyandığımda kapıyı çalan çocukluğum olsa ve hep bizde kalsa.

Bir gün çok zengin olursam, çocukluk satın alacağım. Büyüklük sizde kalsın.

Çocukluk insanın şiir halidir. Diğer dönemleri ise düz yazı. İbrahim Tenekeci

Hep hayallerde kaldı çocukluğum özlesem de, ağlasam da artık gelmiyor geriye.

Ben sadece çocukluğumda hiç bir şey düşünmeden uyuduğum geceleri özlüyorum.

.

Çocukluğa özlem duymak büyüdükçe elimizden kayıp giden mutlu günleri özlemektir.

Çocukluk sorumsuzca, özgürce yaşamanın ve her zaman mutlu olabilmenin özlemidir.

Gökler maviydi çocukken, yaşadığım yerde hayallerim pembeydi. Şimdi o renkler nerde?

Nasıl unuttuysan çocukluğunu ve kırılan oyuncaklarını, kırılan kalbini de öyle unutacaksın.

Çocukluktan beri en büyük isteğim, yorganı kafama çektiğimde içeride oksijen sıkıntısı çekmemek.

Çocuk olmanın en güzel yanı; istediğin zaman ağlayabilmekti. Büyüdükçe insanlar gizli gizli ağlıyor çünkü.

Çocukken fazla mutlu olmayıp, birazını da bu zamanlara saklasaydım. Lazım oluyor arada. Cemal Süreya

.

Oynadığın oyunları özlersin, sonra hafif bir gülümsersin ve şimdiki yaşadığın yıllarla çelişirsin, hüzünlenirsin.

Biz de ter içinde oynadık sokaklarda. Düştük, bizim de yaralandı dizlerimiz. Üfleyince geçiyormuş meğer tüm yaralar.

Çocuk olsam yeniden. Bir tek düştüğüm için acısa içim. Ve kalbim, çok koştuğum zaman çarpsa sadece. Cemal Süreya

Sabah doğan günün ışıklarıyla uyanıp, akşam ezanıyla eve giren çocuklardık biz. Özlenmez mi böyle dolu dolu geçen günler.

Ömrünüzde hiçbir zaman doldurulmayacak o boşluk, her zaman anlatılsa hep özlemle dinlenen bir masaldan farksızdı çocukluk.

Sorun çaresizlik değil, isteksizlik… İsteksiziz, çünkü çocuklukta bize uygulanan ilk şey, içimizdeki isteği öldürmektir. George Bernard Sahaw

Kimi insan mutlu olduğu zaman özler çocukluğunu, kimi insan hüzünlendiği zaman. Yani hemen hemen her insan çocukluğa özlem duyar.

.

Çocukken her şeyin sahibi olmak için büyümek isterdik. Büyüdük; şimdi her şeyden uzak olmak için hep çocuk kalmak istiyoruz. Paulo Coelho

Çocukluğa özlem duymak nisan yağmurunda ıslanmak gibi, nefesini çekipte hep içinde tutmaya çalışmak gibi, gözlerin uzaklara dalıp ruhunu bunaltan her şeyi unutmak gibi güzel.

Bacak kadar olmayı özlemektir. Nedendir niçindir bilinmez özlemektir işte. Öyle otururken aklına gelivermesi aniden küçük ellerin büyük düşlerin kocaman sanılan ufacık deli yüreklerin.

Çocukluğu özlemek istediğin ama sahip olamadığın ya da sahip olduğun ama kaybettiğin her şeyi hatırlamak, kocaman olmuşken bile çocukluğundan kalan bir oyuncağa sarılarak ağlamak gibidir.

Dünyaya bakış açımızın sağlam temelleri ve derinlik veya sığlığı çocukluk yıllarında oluşur. Bu görüş daha sonra özenle düzeltilir ve mükemmel hale getirilir, ama özde değişmeden kalır. Arthur Schopenhauer

Çocukken özgürce yapabildiğin ama şimdi yapamadığın şeyleri özlemektir. Annene sarılamıyorsan, babanın nasırlı ellerini tutamıyorsan, aynı masada gülerek yaptığın kahvaltıyı hatırlıyorsan çocukluğunu ölüyorsun.

Çocukluğumu özlüyorum. Yara bere içindeki dizlerimi, pamuk helva yapışmış suratımı, elma şekeri bulaşmış ağzımı, yaramazlık yaptığımda annem görmesin diye saklandığım o kapı arkasını. Oysa hayat, çoktan sobeledi beni.

.

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. Arthur Schopenhauer

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap