.
.

Limonun Cilde Faydaları Nelerdir? Cilt için Uygulanma Şekli

Limon, zayıflama dışında cildin güzelleşmesine de yardımcı olur. Cilt üzerindeki kullanımı doğru şekilde yapılırsa faydası da artacaktır.

.
.

Limon içerdiği yoğun mineral ve vitaminler sayesinde hem organlarımıza hem de cildimize oldukça faydalı bir meyvedir. Faydaları saymakla bitmemektedir. Yıllardır besinlerimizde kullandığımız bu limon, son zamanlarda cilt için de aktif olarak bir içerik olmaktadır. Limonun cildimiz üzerindeki yararları oldukça fazladır.

Özellikle yüzümüz için kullandığımızda pek çok sorunu ortadan kaldırmaya yetmektedir. Ciltteki lekelerin ortadan kalkmasında, sivilcelerin oluşumunda ve kurutulmasında, siyah noktaların yok edilmesinde ve cilt lekelerini silmek için limon biçilmiş bir kaftandır.

Limonun cilde faydaları, doğru bir şekilde kullanıldığında gözle görülür bir fark oluşturmaktadır. Genel olarak limon içeriği, maskelerde kullanılmaktadır. Belirli maddelerle birleştirildiğinde faydaları daha da üst seviyelere çıkmaktadır. Limonun cilde faydaları kadınlar kulübü sayfasında oldukça detaylı olarak ele alınmaktadır. Ayrıca limonun faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da açıklanmıştır.

Limon’un Cilde Uygulanışı

Limon birçok farklı içerikle karışarak farklı kremler ve maskeler üretilmektedir. Cildiniz için birçok noktada limondan faydalanabilirsiniz. Cilt beyazlatma, sivilceleri yok etme veyahut siyah noktaları ortadan kaldırmak için farklı maskeler kullanmalısınız. Bu maskeleri yaparken limon da oldukça işe yarayan ön plandaki parçalardan biridir. Limon cilde nasıl uygulanır sorusunun birçok cevabı vardır.

İlk olarak yapmanız gereken cildiniz üzerindeki hangi sorunu ortadan kaldırmak istediğinizi seçmelisiniz. Daha sonrasında sorununuzu ortadan kaldıracak olan maske içeriğini oluşturmalısınız. Yüksek C vitamini içeriğiyle cildinizin kendine gelmesini sağlayacaktır. Limonun cilde faydaları kullananlar tarafından da birçok sosyal platformda paylaşılmaktadır.

.

Limon içeriğiyle birlikte peeling maskeleri oluşturabilirsiniz. Limonun cilde faydaları, ölü derileri vücudunuzdan uzaklaştırma üzerinde ortaya çıkmaktadır.

Oldukça güçlü bir ölü deri giderici olan limon, içerdiği asit oranıyla en etkili doğal madde diyebiliriz. Bu limon içerikli peeling maskesini hazırlamak için ihtiyacınız olan 3 farklı ürün vardır. Yumurta beyazı, esmer şeker ve limon suyunu karıştırarak maskeyi hazırlanabilmektedir. Yüzünüze bu içeriği yedirerek sürdükten sonra yaklaşık 10 dakika boyunca beklemelisiniz.

Yüz derinizin hafifçe gerildiğini ve çok az da olsa yanma hissini yaşayacaksınız. Hiç merak etmeyiniz bu etkiler tam olarak da peelingin işe yaradığını göstermektedir. 10 dakika sonrasında bol suyla yüzünüzü yıkayınız.

Özellikle cildiniz hassas ise nemlendirici bir kremi sürmeniz daha sağlıklı olacaktır. Nemlendirici krem derinizin daha iyi nefes almasını ve canlı durmasını sağlayacaktır. Limonun cilde faydaları Ahmet Maranki tarafından detaylı olarak paylaşılmaktadır..

Limonun bir diğer özelliği de cilt beyazlatma üzerindedir. Cildinizin rengini açmak istiyorsanız limonu kullanmanız yerinde olacaktır. Özellikle derinizdeki lekeleri ortadan kaldırarak daha parlak bir cilde sahip olabilirsiniz. Limon yoğunluklu hazırlayacağınız kürler ve maskelerle bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Eski zamanlarda Japon kültüründe cilt beyazlatma için limon kullanımı oldukça yoğundur. Beyaz renkli görüntüleriyle ünlü olan Japon kadınlarının sırrı limonlu doğal maskelerdir. Yaklaşık 3 farklı içerikle cildinizi beyazlatmak için etkili bir kür oluşturabilirsiniz. Süt, bal ve limonu bir kapta krem haline gelecek şekilde karmalısınız. Daha sonrasında cildinize masaj yaparak bu kremi uygulamalısınız.

.

Uzun bir süre kremi yüzünüzde tutarak iyice yedirmelisiniz. Limonun cilde hangi faydaları vardır sorusunun en etkili cevabını bu krem sonrasında ayna karşısında alacaksınız. Limonun cilde faydaları Suna Dumankaya tarafından verilen reçetelerin uygulanmasıyla ortaya çıkacaktır.

Cilt lekeleriniz ve sivilcelerinizi çok hızlı bir şekilde ortadan kaldırmak istiyorsanız limonun asit içeriği aradığınızı size verecektir. Limonun sivilcelere faydaları için oldukça fazladır. Zerdeçal ve limon birlikteliğiyle oluşturacağınız bir kremi sivilceleriniz ve lekeleriniz üzerine parmağınızla masaj yapacak şekilde uygulamalısınız.

Öncellikle sivilcelerinizde bir yanma hissi ortaya çıkacaktır. Bu sivilcelerinizin kuruması için olması gerekendir. Yüzünüzde bulunan cilt lekelerinin de ortadan kalkmasını sağlayan önemli bir bileşim olacaktır. Yaklaşık 15-20 dakika yüzünüzde kalmalıdır. Daha sonrasında bol suyla yüzünüzü yıkamalısınız. Zerdeçalın ve limonun asit etkisi sivilcelerinizin kurumasında oldukça hızlı bir hamle olacaktır.

Limon Suyu Ne işe yarar?

Limon suyunun cilde faydaları cildinizde oldukça farklı etkiler bırakmaktadır. Özellikle hormon sisteminde ortaya koyduğu farklılık cildinizde kalıcı etkiler bırakmaya sebep olmaktadır. Cildinizde renk değişimi sağlayan melanin hormonu limon suyunun içerdiği maddelerle değişim göstermektedir. Melanin hormonu cildinizin renk pigmentasyonunda oynamalara neden olur.

Limon suyu melanin hormonun etkisini aşağı noktalara çekerek cildinizde kararmaların oluşmasını engellemektedir. Öte yandan kolajen hormonunu da etkilemeyi başarmaktadır. Limon suyunu cildinize düzenli bir şekilde uyguluyorsanız, her mevsim cildinizin temiz ve canlı kalmasını sağlamaktadır. Bununla birlikte cildinizin daha gergin durmasına yol açar. Cildinizin daha gergin durması da sizleri genç gösterecektir.

Limonun cildinize olan yararları oldukça çeşitlidir. Limon suyunu vücudunuzda başka hangi noktada kullanabilirsiniz diye sorarsanız dişleriniz üzerinde de kullanabilirsiniz. Karbonat ve limonla birlikte etkili bir macun oluşturabilirsiniz.

.

Karbonat ve limonun cilde faydaları yanında dişlerinizi beyazlatmak istiyorsanız bu ikiliyi kullanabilirsiniz. Dişlerinizin görünümü de cildiniz kadar önemlidir. Dış görünüşünüzde dişlerin beyazlığı dikkat çekmektedir. Bu sebeple fırçalama rutininizde karbonat ve limon ikilisini kullanarak daha beyaz dişlere ulaşabilirsiniz.

Limon, bakım ürünlerinizi evde yapmak istiyorsanız mucizevi bir ürün olarak sizleri beklemektedir. Limonun sivilcelere faydaları, beyaz noktalar üzerindeki etkileri gibi birçok sorunun cevabını sizlere anlattık. Cilt sorununuza göre limonla hazırlayacağınız kürler oldukça faydalı olacaktır. Düzenli olarak limon suyunu kullanmanız da süreç içerisinde büyük farklar yaratacaktır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap