İşkembe Nasıl Saklanır, Nerede Kullanılır?

İşkembe yemeklerde pişirilmeden önce içinin ve dışının çok dikkatli temizlenmesi lazım. Taze kalabilmesi için saklanma süresini ve yöntemini bilmek gerekir.

Çorba ve dolma yapımında kullanılabilmekte olan işkembe farklı lezzeti ve tarzıyla birçok insan tarafından beğenilen önemli bir gıdadır.

Temizlemesi ve yapılması aşamasında bir çok zorluklarla karşılaşırız Ada ortaya gerçekten çok lezzetli bir yemek çıktığı için bu lezzetlerin ortaya çıkması için geçen süreç göze gelmek.

Kurban Bayramı gibi dönemlerde fazlaca bulunduğundan dolayı bazı sakatatların tüketimi hızlı bir şekilde gerçekleştirilemez böyle durumlar ortaya çıktığı zaman gıdalar için en sağlıklı saklama işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Öncelikle İşkembe ve bağırsakların iç ve dış kısmını bol miktarda su ile beraber iyice yıkamamız gerekiyor ve ardından temizlenmiş olan İşkembeyi Öncelikle sıcak Sonradan da soğuk su geçirmez gerekiyor.

Malzemenin üstünü kapatacak kadar bir su konan tencerenin içerisinde hemen ardından haşlama işlemini yapmanız da büyük bir fayda göreceksiniz. Haşlama işlemi yapılırken işkembe birkaç kez içi dışına gelecek kadar çevrilmesi gerekmektedir Böylece her bir kısmı tam anlamıyla haşlanmış olduğundan emin olursunuz.

Dişlerin uç kısmında soyulduğunda görmeye başladığını zaman ocağın altını kapatabilirsiniz Çünkü üç kısımdan su almaya başlamışsa tamamına gelmiş demektir.

Tencerede  almış olduğunuz işlemeleri bir bıçak yardımı ile kazıyarak hemen ardından soğuk su ile bir kaç kez daha yıkamamız gerekiyor.

On olarakta ufak parçalar halinde bıçakla doğramaya başladığınızı işkembeli soğumaya bırakırsınız ve bu işlemlerden sonra İşkembeyi gönül rahatlığı ile beraber derin dondurucularda 34 AY kadar muhafaza etme şansınız bulunmaktadır.

Alternatif bir yol arıyorsanız Eğer kireç kaymağı ile dişleri temizleme şansına sahipsiniz.

Her zaman zaman kazandıracak bir yöntem olarak görülmektedir. Hazırlamakta olduğunuz bir bardak kireç kaymağı yıkadığınız işkembenin üzerine iyice yaydıktan sonra İşkembeyi bir poşete sararak ortalama 15 dakika kadar bekleyin ve ardından işkembenin kolayca kazandıktan sonra yıkayarak haşlama işlemine geçebilir ve dondurucuya atabilirsiniz.

Derin dondurucunun bulunmuyorsa kısa sürede tüketmek için İşkembeyi buzdolabında en fazla 2 gün kadar muhafaza etme şansınız bulunmaktadır.

Bu saklama yolu tercih edeceksiniz buzdolabının içerisindeki kokunun değişmemesi için gerçekten ağzı çok sıkı ve hava almayacak bir saklama kabı kullanmanızda fayda göreceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap