Toprak Güveç Nasıl Yıkanır?

Toprak güveçlerin ilk kullanımda ve yemeklerden sonraki temizlikleri hijyen açısından önemlidir. Yemek artıklarını temizlemek için farklı yöntemler uygulanmalı.

Doğal olarak Toprak vekilden oluşturulmuş güveçler mutfakların vazgeçilmez yemek pişirme unsurlarından bir tanesidir. Güveçte yapılmış olan yemeklerin tadını normal tencere tavalarda pişirilmiş yemeklerin tadından çok daha farklı olmaktadır.

Bunun temel nedeni de Ocakta veya fırında kısık ateşte pişmesi ve topraktan imal edilmiş olan bir hammaddeye sahip olması da olabilir

Güveci her zaman kullanabilmeniz son derece zor olabilir çünkü güveç Diyar mutfak malzemeleri gibi basit ve temizlenen bir malzeme değildir.

Temizliği son derece önemli olan güveçlerde Deterjan ve yağ çözücü ile temizlemek isterseniz büyük problemler yaşayabilirsiniz. Içerisindeki Toprak vekil yapısından dolayı kimyasal maddelere içerisinde çeker ve bu da pişirilen yemeklerin daha sağlıksız olmasına sebep verebilir

Güveç ilk kez kullanacaksanız takip etmeniz gereken belli başlı adımlar bulunuyor

Öncelikle güveci sünger veya kuru bir bez ile temizleyin

Güveç içerisinde büyüklüğü ve derinliğine göre 100 gram ile 200 gram arasında yağ koyun ve hafif ıslatılmış bir şekilde fırına yerleştirin

Güveçte ısındıktan sonra fırında çıkartabilirsiniz.Fırından çıkarttığınız güveci zemine temas etmeyecek bir bezin ya da bir tencereye altının üzerine yerleştirin ve güveç içerisinde bulunan yağı beyaz Ya da fırça yardımıyla güvecin ilk yüzüne iyice yedirin. Bu işlemlerden sonra iki saat kadar bekleyin

Beklemiş olan güveç sıcak su ile beraber yıkandığı zaman çok daha iyi sonuçlar alırsınız.

Kullanılmış Güveç nasıl temizlenir?

Güveç elinizde yıkamaya özen gösterilmesi gereken önemli bir malzemedir. Bulaşık makinasında yıkarsanız güveç çatlayabilir ve içerisinde bazı kimyasallar girebilir.

Güveci temizlemeden önce soğutulmuş olması önemlidir sıcakken temizlenmeye kalkarsa güveç çatlayacak tır.

Yemekten kalan bir artık bulunuyorsa sıcak su ilave ederek bir süre bekleyin ve öyle temizlemeye başladı.

Güvecin içini temizlemek için yumuşak bir fırça ya da Sünger İyi olacaktır bulaşık teli yarı metaller uygun değildir.

Eğer içerisinde hala kırıntı olduğunu görüyorsanız biraz cep sodası veya Ilık suyu karıştırabilirsiniz burada bir macun elde ederek Temizlik yaparsınız daha başarılı sonuçlar ortaya çıkar.

Sünger ya da yumuşak fırça ile macunu sürdüğünüz yerleri yavaşça temizlemeye Özen gösterin.  Ilık suyla beraber duruladıktan sonra tamamen temizlemiş olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap