Pasta Keki Nasıl Yapılır?

Pasta keklerinin yapışmadan, dağılmadan düzenli çıkması için yağlanması, malzemelerin eksiksiz olması, tarifinin ve püf noktalarının doğru uygulanması gerekir.

Pandispanya ya da sünger kek olarak da bilinen pasta keki hazırlarken dikkat edilmesi gereken belli başlı teknikler bulunmaktadır.

Piştiğinde içinin yumuşak ve nemli olması Aynı zamanda da üzerinde yer alan şeker hamuru ya da diğer kaplamalı malzemelerini taşımasıyla ortaya çıkmış olan bir kek türüdür.

Bir şekilde hazırlayabilme niz için pasta keki ile ilgili malzemeleri ve nasıl yapılacağına dair bilgileri önceden bilmeniz gerekmektedir.

Pasta keki nasıl hazırlanmalıdır?

Malzemeler

4 tane yumurta

4 kahve fincanı toz şeker

4 kahve fincanı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı sıcak su

Pasta keki hazırlamak

Yumurta sarısı ve beyazı Öncelikle ayrı ayrı cam kase derdi köpürene kadar çırp bulmaktadır ve sonrasında tozşeker yarıya bölünerek iki karışma da ayrı ayrı eklenir ve 5 dakika daha fazladan çırpma işlemine devam edilir.

Özellikle de yumurta akı karışımı kabarık köpük köpük olması gerekmektedir Bu pastanın daha güzel olmasını sağlayacaktır.

Yakında oluşan köprünün sönmemesi dikkat etmemiz gerekiyor ikisini bir araya getirdikten sonra 2 yemek kaşığı kadar sıcak su ekleyin. Un ve kabartma tozu da ekledikten sonra sıvı karışım tamamlanmış olacaktır. Kakaolu yapmak istiyorsanız kakaoyu da tam olarak burada eklemeniz gerek.

Bu aşamadan sonra pasta keki artık Mikserle karıştırılan masa alttan üste olacak şekilde tahta bir kaşık ya da benzer bir malzeme ile beraber birbirlerine getirmeniz gerekiyor. Iyice yağlanmış olan yuvarlak şekildeki bir kek kalıbının içerisine hamuru boşaltabilirsiniz.

Kek kalıbına yerleştirdikten sonra sallayarak her tarafa eşit miktarda dağılmasını sağlayacaktı. Önceden 180 derece sıkmış olduğunuz fırına yerleştirdikten sonra 3 kısımları hafif kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişir.

Pişirme esnasında kapağını kaldırmanızı ve fırınınızı açmanızı tavsiye ediyoruz.

Pişmiş olan pasta keki soğuduktan sonra ikiye bölünerek iç kısmına krema ve diğer malzemeler koyularak servis edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap