Sucuk Mangalda ve Tavada Nasıl Kızartılır?

Sucuğun daha lezzetli olması için mangalda pişirme yöntemleri, tavada yakmadan kızartmak, yağ kullanmadan barbeküde sulu olması için ısıtma yolları yazımızda.

Sucuk kızartmak Diğer yemekleri hazırlamaya göre çok daha basit gözükmektedir fakat yine de İçeriğinde bir çok ince ayrıntıyı barındıran önemli bir konudur.

Sucukları iyi bir şekilde pişirmek istiyorsanız eğer dikkat edilmesi gereken başlıca önemli teknikler bulunmaktadır Aksi takdirde Çocuğunuz istediğiniz ayarda pişmeye cektirme lezzetsiz bir şekilde sofraya konulacaktır.

Sucuğun kızartmaca kabul seçimi her şeyden önemli olmaktadır Eğer Ocakta pişirmek istiyorsanız eğer yapışmaz yüzeye sahip olan bir Teflon tencere yada tava kullanılmasını tercih etmenizde büyük fayda var. Sucuk eğer  az yağlıysa tavanın dibine Bir kaç damla sıvı yağ dökülebilirsiniz.

Eğer ortaya da çok fazla ya bulunuyorsa tavaya yağ eklemeniz gereksizdir kendi yağında çok daha güzel bir şekilde düşecektir.

Pişirme esnasında sucuk kendi yolunu hemen salacağa için tavada sucuk kızartma işlemi yapılırken dikkat edilmesi gereken yağ koyma noktasını tam olarak anlamış olmanız gerekiyor.

Tavada sucuk kızartılırken dikkat edilmesi gereken önemli diğer hususta Tamam ateşinin çok yüksek olmamasıdır yüksek ateşte pişirmeniz zarar verecektir. Orta ateşte ısıtmak olduğunuzda Hayat dış kabuğu ayrılmış veya doğranmış şekilde sucukları attıktan sonra Öncelikle tek bir yüzü Pişene kadar beklemeniz gerekiyor.

Bir yüzünün  tamamen pişmesi bittikten sonra diğer tarafında pişirecek siniz ve sucuk tavadan sonrasında alınacak.

Eğer kullanırken kapaklı bir tava kullanacaksınız, tavanın kapağı pişme süresi boyunca kapalı tutmak çocuklarımızın daha sulu ve lezzetli olmasını sağlayabilir bu noktaya dikkat etmeniz de önemlidir.

Suçunuz Mangal ya da barbeküde pişirilecek  kabuğu soyulduktan sonra iri parçalara bölmeniz daha iyi olacaktır. Mangal üzerindeyken yağı çok daha çabuk salacağı için daha çabuk biteceğini düşünerek hareket etmelisiniz

. Fazla pişen et ürünlerinin sağlığa çok fazla zararlı olacağını göz önünde bulundurarak sucuğu ateşten yeterli uzaklıkta tutmanız gerekmektedir.

Mangal ve barbekü de kızartma işlemi gerçekleştirilirken yeterli süre açmanız hem sağlığınız hem de sucuğun lezzet açısından oldukça büyük önem teşkil eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap