Hangi Baharatlar Zayıflatır, Kilo Verdirir?

Acı biber, karanfil, tarçın ve zencefil gibi baharatlar bizlerin yağ yakarak, sağlıklı kilo vermemizi sağlıyor. Zayıflamaya yardımcı baharatlar yazımızda.

Yediden yetmişe herkesin ortak problemi haline gelen ve çağımızda özellikle gençlerin hatta çocukların dahi en büyük özgüven eksikliği nedeni haline gelen kilo problemi basit çözümlerle ve doğal maddelerle ortadan kaldırılabilir.

Bu ortak soruna çözüm ararken spor, sağlıklı beslenme ve diyet listeleri uygulama önemli etkenler olsa da yemeklerde kullanılan baharatların kilo vermek isteyen kişiler üzerinde olumlu etkileri gözlenmektedir.

Bu baharatlar sayesinde sizler yemeklerinizi daha da lezzetlendirebilir aynı zamanda tükettiğiniz yemeğin kilo vermenize yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz.

Kilo vermek için hangi baharatlar kullanılmalıdır?

Zencefil sindirimin daha rahat gerçekleşebilmesini sağlayan, hazımsızlığı önleyen, mide problemlerini ortadan kaldıran ve en önemlisi de vücutta kortizol hormonunun dengede kalmasını sağlayan çok önemli bir baharat ve bitki olup yemeklerde kullanılmalıdır. Böylece tükettiğimiz besinlerin daha sağlıklı olması sağlanmalıdır.

Kekik et yemeklerinin vazgeçilmezi olan lezzetli olmasının yanında birçok faydası bulunan başta kolestrolün düşmesi olmak üzere metabolizma hızının artmasına da etkili rol oynayan ve böylece sindirim sisteminin daha sağlıklı ve hızlı çalışmasına etki eden bir baharattır.

Birçok faydası olup daha sağlıklı ve hızlı kilo verme yöntemlerinden biri olarak da bol kekik içeren besinler tercih edilebilir.

Kırmızı pul biber yemeklerin vazgeçilmezlerindendir ve her tür yemekte kullanılır. Ancak kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olmak gibi faydalarının yanında kırmızı pul biber mide rahatsızlığı olan kişiler için bazen sorun haline gelebilir.

Sizler bu baharatı yemeklerde bolca tüketerek grip, soğuk algınlığı gibi problemlerin hızla çözülmesinde ve kan dolaşımını hızlanarak metabolizma hızının artırılmasında kullanabilirsiniz.

Karanfil vücutta biriken zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur ve diş ağrısı problemi olan kişilerde ağrı kesici özelliği ile sıkça kullanılmaktadır. Başta sigara kullanımı devam eden kişilerde ağızda oluşan kötü kokuya engellemek için tercih edilen karanfil aynı zamanda hazmı kolaylaştırır ve zayıflamak için de tüketilebilir.

Tarçın birçoğunuzun sıcak saleplerinde, kek ve kurabiyelerinde yer alan kan şekerini düzenlemeye yardımcı olan bir baharat olsa da içerisinde bulundurduğu lif seviyesi açısından değerlendirildiğinde uzun süre tokluk hissinin oluşmasını sağlayan ve böylece vücutta hızlı kilo vermekte etkili olan bir baharattır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap