.
.

Hafızayı Güçlendiren Besinler Nelerdir?

Her şeyi kolayca unutuyorsanız hafızamızı güçlendiren gıdalar ile bunu önleyebiliriz. Balıkta yer alan vitaminler sayesinde hafızaya yararları yadsınamaz.

.
.

Sağlıklı bir yaşam için, sağlıklı bir birey olmak için dikkat etmemiz gereken bazı şeyler, uygulamamız gereken bazı kurallar vardır.

Ve tabii bu konuda en iyi sonucu almak için bu kuralları hayatımızın bir parçası haline getirip, alışkanlık edinmeli ve düzenli olarak uygulamalıyız.

Mesela; sağlıklı ve güzel görünümlü bir vücut için, düzenli olarak spor ya da egzersiz yapmalı, alkol ve sigaradan uzak durmalı, stresten uzak durmalı, dengeli beslenmeliyiz. Vücudumuza fayda sağlayan gıdalar belirlidir.

Örneğin;

süt, yumurta, peynir, meyve, sebze vb. gıdalar. Peki ya hafıza? Hafızayı Güçlendiren Yiyecekler Nelerdir? Şimdi Biraz Bunlara Bakalım…

Geçmiş yıllarda hafızanın zayıflamasının genellikle yaşlanmaya bağlı bir durum olduğu düşünülürdü.

.

Fakat günümüzde bu durum; eksik ve dengesiz beslenme, vücudun ihtiyaç duyduğu bazı vitamin ve minerallerin, proteinlerin alınmaması ile ilgili olduğu belirtilmektedir.

Yediğimiz ve yemediğimiz gıdalar beyin fonksiyonlarını etkileyerek ilerleyen yaşlara rağmen keskin bir hafızaya sahip olmayı sağlamaktadır.

Vücuda faydası olan, sağlıklı bir birey olmamızı sağlayan yiyecekler olduğu gibi, hafızayı güçlendiren yiyecekler de bulunmaktadır.

Peki, nelerdir Hafızayı Güçlendiren Gıdalar?

Hepimizin bildiği gibi başta süt, balık ve yumurta olmak üzere pek çok besin hem insan vücuduna hem de hafızaya son derece faydalı besinlerdir. Şimdi diğer gıdaları ve hafızaya olan faydalarını inceleyelim.

Balık; Omega 3 oranı yüksek olduğu için, hafızayı güçlendirmek konusunda en başta önerilen gıdalardan birisidir.

Uzmanlar tarafından haftada en az 2 gün balık tüketilmesi önerilmektedir.

.

Sebzeler; Özellikle K vitamini bakımından zengin olan ıspanak, brokoli gibi besinlerin de beyin gücünü arttırarak hafızaya olumlu yönde katkıda bulunduğu belirtilmektedir.

Ayrıca kırmızı soğan ‘da bulunan fisetin maddesi de uzun süreli hafızayı arttırdığı yönünde bazı araştırmalar yapılmaktadır.

Bütün bunların dışında hafızaya olumlu yönde katkıda bulunan başka besinler de bulunmaktadır. Örnek verecek olursak eğer; Ispanak, çikolata, Süt ve süt ürünleri, Kuruyemişe, Kepekli Tahıllar, Yeşil çay ve yumurtadır.

Sağlıklı bir birey olmak demek sadece fiziksel anlamda değil aynı zamanda zihinsel anlamda da iyi durumda olmakla ilgilidir.

Bu nedenle; nasıl ki fiziksel açıdan iyi bir görünüm elde edebilmek için bir şeyler yapıyorsak, bazı şeylere dikkat ediyorsak; zihinsel açıdan da yani hafızayı güçlendirmek için de yapmamız gereken bazı şeyler vardır.

Özellikle de gıda Konusunda Hafızayı Güçlendiren Besinlere Özellikle Dikkat Etmeliyiz…

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap