Şarap mantarı nasıl açılır?

Şarap mantarı nasıl açılır Çengelli vida, tirbuşon veya tirbuşonsuz şekilde şarap mantarı açmak sandığınızdan daha kolay. Size vereceğimiz pratik mantar açma yöntemleri işinize yarayacak.

Şarap mantarı nasıl açılır Mantar meşesi kabuğundan elde edilen mantar tıpaları şişelerin kapatılmasında oldukça büyük yer tutar.

Kupaların elde edilmesi son derece zahmetli ve maliyetli olmasına rağmen günümüzde yaklaşık şarapların büyük bir bölümünde geleneksel mantar tıpaları kullanımı hala sürmektedir.

Şarap mantarı nasıl açılır

Şarap mantarı nasıl açılır

Mantar sporları şişe içindeki şarabın hem etkin bir şekilde saklanabilmesi ne hem de şişenin daha güzel görünmesine yardımcı olmaktadır. Tokat mantar sporları açılırken belli başlı tekniklerin uygulanması gerekmektedir aksi halde büyük problemlerle karşılaşabilirsiniz.

Şarap mantarı açma yöntemleri?

Tirbuşon ile açma;

Çorap mantının açılması için en çok kullanılan mutfak araç gereçlerinin başında tirbuşon gelmektedir.

Şarap mantarının yerinden çıkması için öncelikle şarabın alüminyum kapağı onun bıçak kısmı ile beraber kesildikten sonra yerinden çıkarma işlemi uygulanır.

Ucundaki sivri kısım ve kavisli kısım big şekilde bastırılmalı ve batırılmalıdır.

Burgulu kısım mantarın ucuna batırdıktan sonra tirbuşon hafifçe çevrilerek mantarın içerisinde döndürülme live dik bir konuma getirilmelidir.

Dondurma işlemi ile ilerleyerek devam edilir ancak son burgunun dışarıda kalmasına özen gösterilmelidir aksi takdirde burgu ucu mantarı diğer ucunda neler ve şarap dökülmeye başlar.

Aynı zamanda mantarda kırılacağı için mantar şarabın içerisinde dökülebilir ve bu sayede şarabınızı lezzetsiz bir şekilde gelmektedir. Tirbuşon iyice bastır aldıktan sonra kaldıraç görevi görecek kolu ile beraber yukarıya doğru hızlıca şişeden çıkarılmalıdır. Ardından şarabımız açılmış olur

Şarap mantarı nasıl açılır

Çengelli vida ile açma;

Eğer şarap şişesini açmak için evinizde gerekli olan malzemeler bulunmuyorsa çengelli vida yardımıyla da şarabın mantarını açabilirsiniz.

Vicdanın çengelli kısmı avuç içine alınır ve baş parmağın dibine yerleştirildikten sonra sıkıca kavranır. Vida şarap mantarı dik bir şekilde batırdıktan sonra çevirerek mantarın içerisine girmesi sağlanır.

Bir miktar ilerledikten sonra birden ilerletilmesi durdurulur ve sabitlenir.

Bir de mantarda yeterince ilerledikten sonra hızlı bir şekilde yukarı doğru çekilerek mantar şişeden tamamen çıkarılır. Eğer evinizde gerekli malzemelerimiz bulunmuyorsa bunu rahatlıkla yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap