Biber salçası nasıl saklanır?

Biber salçası uygun koşullarda saklanmadığı zaman kolay küflenir, bozulur. evde veya hazır yapılan salçayı uygun kaba koyarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Yemeklerin vazgeçilmez katkı maddelerinden olan biber salçaları zamanla ekşime ve küflenme gibi durumlarla karşılaşabilir.

Dışarıdan almış olduğunuz hazır yada konserve salçalar da bu ekşime ve küflenme daha sık ortaya çıkan bir problemdir bu nedenlerden ötürü ev yapımı salçalar çok daha kıymetlidir.

İmkânınız bulunuyorsa ve yapmayı biliyorsanız salçayı kendiniz gerçekleştirir senin daha sağlıklı olacaktır. Almış olduğunuz salçaların de korumak için belli başlı teknikler uygulayabilirsiniz bu sayede bir daha sanatçılarımız daha uzun süre korunarak saklanabilir

Biber salçasını saklama yöntemleri nelerdir?


Öncelikle konserve şeklindeki biber salçasının satın aldıysanız temiz bir cam kavanozun içerisine almanızda büyük bir fayda göreceksiniz. Bu işlemi tamamladıktan sonra salçalarımızın üzerini tamamen kaplayacak şekilde zeytinyağı ekleyiniz.

Zeytinyağı dolapta tamamen donacağı için salça hava almayacaktır. Bu yöntemi ev yapımı kalçalarınızı da aynen kullanma şansına sahipsiniz.

Özellikle teneke kutularda satın almış olduğunuz salçalar da yine aynı kutu içerisinde kullanmak istiyorsanız üzerine hava geçirmeyecek bir düz çay tabağı ile kapatma işlemi uygulayabilirsiniz.

Salça hava almadığı sürece daha uzun süre dayanacaktır. Bir diğer yöntem de salçayı ufak parçalara ayırarak buzlukta kendiniz doldurabilirsiniz bu işlem için de buzdolabı poşetleri kolay yöntemlerden bir tanesi olacaktır.

Bir başka yöntemde ise bir kilo salçayı bir su bardağı kadar sıvı yağ ile birlikte tencereye koyunuz ve kısık ateşte kaynayana kadar pişiriniz.

Salça veya kaynama işlemini tamamladıktan sonra bir yemek kaşığı kadar tuz ilave ediniz ve bu işlemden sonra salçanın renginin biraz koy ulaştığını göreceksiniz. Salça soğuduktan sonra cam kavanozlara yerleştirdik buzdolabında muhafaza edebilirsiniz..

Diğer bir yöntem dede fırın tepsisi üzerine salçayı boşaltım ve üzerine bir miktarda yağ ilave ederek karıştırın. Düşük sıcaklıkta fırına yerleştirin ve salça koyulaşmaya başlayınca fırından alın salça soğuduktan sonra yine cam kavanozlara yerleştirip buzdolabında saklama şansınız bulunuyor.

Uzun süre kullanmayacağınız salçalar için bir miktar katı yağı eriterek salça müzenin örtecek şekilde dökülür daha sonradan salçanın iyice kapağını kapatınız katı ya da olduğu zaman yine hava girmeyecektir ve bu sayede salçanızın bozulma ihtimali düşecektir.

7627