Et Nasıl Kavrulur, Kızartılır, Pişirilir?

Herkesin et yeme şekli farklıdır. Kimisi çok pişmiş, kimisi az kavrulmuş ve sulu sever. Sevilen et türüne göre et pişirme yöntemleri de değişiklik gösterir.

Et kavrulurken kullandığımız yöntemlerin tamamı etin tadını doğrudan etkilemektedir Bu sebeplerden ötürü de yanlış bir yöntem kullanarak etti pişirdiği iseniz istemediğiniz bir lezzet yakalaması sonucuna katlanmak zorunda kalırsınız.

Etlerin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacak olan şey doğru yöntemlerle pişirilmesi dir şimdi bu yöntemleri ve kavrama işlemlerini beraber inceleyelim.

Et nasıl kavrulmalı ?

Etlerin içerisine Öncelikle az miktarda et suyu bulunmaktadır Eğer et suyu pişirme esnasında kaybederse piştikçe kurmaya başlar

Bu nokta pişirme deki en önemli noktadır. Yumuşaklığını kaybetmemesi için et hangi türde olursa olsun hepsi için geçerli bir yöntem bulunur bu yöntemi uygulamanız son derece büyük önem teşkil eder.

Tencerenin iç kısmına az miktarda yağ koyunuz ve yapışmaz tava kullanıyorsanız Hiç ya koymazsanız da olur. Etleri tencereye atmadan önce babanızın iyice ısınmış olmasına büyük bir önem gösterin.

Tavanın pişirmeye uygun olup olmadığını anlamak için ufak bir parçasını tavanın içerisine yerleştirebilirsiniz. Etin ufak parçasını attığını zamanda ses geliyorsa ziyaretlerde tavanın içerisine yerleştirebilirsiniz.

Pişirmesi için uygun olup olmadığını anlamanız için bir diğer yöntem de tabanın üzerine elinizi getirin Eğer beşe kadar dayanamıyorsan ız uygun sıcaklığa gelmiş demektir.

Bu işlemin adına mühürleme işlemi Demir Bunun anlamı etleri Diş Bölümü bir anda renk değiştirmesi fakat içindeki suyun kalması anlamındadır. Et içerisinde saklı kalacak olan su sonradan dışarı çıkamaz. Bu işlem esnasında tuz kullanmayınız Eğer tuz atarsanız et suyunu bırakacaktır.

Etin rengi tamamen dönene kadar bu işlemi yapmaya devam edin artık etlere kendi zevkinize göre bir baş soğan domates gibi ek gıdalarda ekleyebilir ve baharatlarla güzelleştirebilirsiniz. Bu yöntemi Sebzeli et yemeklerinde de kullanabiliriz aklınıza gelen tüm et kavurma yöntemleri içerisinde mutlaka kullanabilirsiniz.

Isteğe bağlı olarak çok pişmiş az pişmiş ya da orta derece Pişmiş olarak da etinizi ayarlamanın basit bir yöntemi bulunmaktadır. Parmağınızda Eğitim Üzerine bastığınızda etin yumuşaklık derecesi çok az ya da orta derece pişmiş olduğunu sizlere gösterir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap