.
.

Su lekesi nasıl temizlenir, çıkar?

Mutfak tezgahlarında ve camlarında su lekeleri kalır. Temizliğini yaparken yüzeyin çizilmemesi önemlidir. Lavabolardan ve camlardan su izlerini çıkarma yolları.

.
.

Su lekeleri pencerelerinizde, mutfaklarınızda ve banyolarda en çok karşınıza çıkan lekelerden olup temizliğin detaylı yapılmadığını ve özenli gerçekleştirilmediğini göstermektedir

. Su lekeleri kimi zaman önemsenmezken masa ve sehpa üzerinde bardak altlarının oluşturduğu su lekeleri ve banyolarda kireç tortuları haline gelmiş olan su lekeleri estetik görüntüyü bozmakta ve dikkatleri haylice çekmektedir.

Bu nedenle su lekelerini ortadan kaldırmak için yüzeyler sürekli olarak silinmeli düzenli olarak silinmediği takdirde kireç lekesine dönüşerek camlarda ve banyolarda oldukça belirgin hale gelip görsel olarak çok sıkıntılı bir durumun oluşmasına neden olmaktadır.

Tortulaşan ve sertleşen su lekelerinin çıkarılması için uzun uğraşlar gerekirken sıklıkla yapılan temizlikler de su lekelerine dikkat etmek işinizi oldukça kolaylaştıracak ve böylece temizliğin daha hızlı yapılmasını sağlayacaktır.

Su lekesi nasıl çıkar?

Su lekelerine müdahale ederken öncelikli olarak oluştuğu yüzeyin türünü belirlemek gerekmekte olup buna uygun bir şekilde temizleyici seçmek şarttır. Tahta yüzeylerde oluşan su lekelerine doğal yöntemlerle müdahale edip bir miktar tereyağı, sigara külü ve temizlik bezi ile müdahale edebilir.

.

Su lekelerinin olduğu bölge bu şekilde oluşturulan karışım ile ovulur ve kuru bir bez yardımı ile de kalıntıları temizleyerek lekeleri hızlı bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Cam yüzeyler için kullanmanız gereken temizleyici kireç sökücülerdir.

Lekenin üzerine püskürtülen kireç sökücü bir miktar bekletildikten sonra sünger yardımı ile veya sert bir katmanı olan fırça ile ovulduktan sonra lekelerinden arınır. Bu işlemi yaparken cam yüzeylerin çizilmemesine özen göstermelisiniz.

Camlar çok kolay çizilen yüzeyler olmasa da aşırı baskı uygulamak camların çizilmesine ya da kırılmasına neden olabilir.

Mutfak yüzeylerinde oluşan su lekelerini çıkarırken yine ya kireç sökücüleri ve yağ çözücü kimyasalları bir arada kullanabilir süngerin tersiyle bu yüzeyleri ovarak oldukça etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.

Lavabolarınızda sabun bıraktığınız sabunluklar da banyolarda baş edemeyeceğiniz lekelerinin oluşmaması için sizler düzenli periyotlarda temizlik yapmalı ve önce doğal yöntemlerle baş edemiyorsanız yüzeylere özel temizleyiciler ile gerçek temizliğe kavuşmuş olursunuz.

Su lekelerinin temizliği görsel manada dikkat edilmesi en önemli temizlik alanlarından biridir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap