Böğürtlen Lekesi Nasıl Çıkar?

Böğürtlen gibi bazı meyvelerin lekeleri zor çıkar. Bu izlerin kurumuşlarını koltuktan, kıyafetten temizlenmesi için bitkisel yöntemler uygulanabilir.

Severek tükettiğimiz genellikle tatlılarda reçellerde marmelatlar da yoğun biçimde kullanılan böğürtlen meyvesi daha çok toplama aşamasında leke açısından zor bir meyve olduğunu anlamamızı sağlar.

  Daha önce topladıysanız ellerinizde günlerce çıkmayan koyu kırmızı bir renk olduğunu ve bunu çıkarmak için ne kadar uğraşırsanız uğraşın çok zor çıkarıldığını görürsünüz. Toplanmayı pazardan satın aldığınızda bile yıkama aşamasında ellerinize bulaşınca çıkması oldukça zor olan lekeler oluşturmaktadır.

Ev hanımlarının leke çıkarma sıralamasında en zor çıkan lekeler arasında bulunan böğürtlen kıyafetlere bulaştığı anda oldukça büyük bir problem yaratır. Severek tüketilen bu böğürtlen meyvesinin rahat bir şekilde çıkarılabilmesi için uygulanması gereken belli başlı teknikler bulunuyor.

Böğürtlen Lekesini Çıkarma Yolları?

Çıkması zor olan diğer tüm lekeler gibi böğürtlen içinde belli başlı aşamaları uygularsanız bu leke çok basit bir şekilde çıkartılabilir hale gelir. Böğürtlen lekesi kıyafetleri ya da başka nesnelere bulaştığı zaman üç şekilde leke oluştuğunu görüyoruz.

İlk leke böğürtleni tüketirken oluşan taze böğürtlen lekesidir, sonrasında yelken farkına varmadığımız kuru böğürtlen lekesi ve son olarak da meyve suyu olarak tükettiğimiz böğürtlen suyu lekesi olmaktadır.

Bu lekeler arasında en zor çıkartılacak olan leke kurumuş böğürtlen lekesi olmaktadır. Henüz dökülmüş gel müdahale edilirse daha hızlı sonuçlar elde edilebilir beklenildiği takdirde böğürtlen lekesini çıkarmak gitgide zorlaşır.

Taze olarak dökülmüş olan böğürtlen lekesi fark edildikten sonra hemen bir kabın içerisine süt koyun ve lekeli kısmı sütün içerisine bastırarak bir iki saat boyunca sütün lekeye nüfuz etmesini bekleyin.

Ardından sütün içerisinden çıkartıp soğuk su ile lekeli bölümü iyice durulama işlemi gerçekleştirin ve son olarak lekeyi çamaşır makinasının orta sıcaklık derecesinde yıkayıp.

Lekeli kıyafeti makinadan çıkarttıktan sonra lekenizin artık bulunmadığını farkedeceksiniz kuruduktan sonra daha net bir şekilde lekenin tamamen çıktığını görebilirsiniz.

Böğürtlen lekesi kurutulduktan sonra fark edildiğinde ise hemen müdahale etmenizde fayda var çünkü geçen her süre lekenin çıkartılmasını daha da zor hale getirir. Yine bir kabın içerisine ılık su ve alkol karışımı doldurun ve ardından lekeli kıyafeti bu karışımın içerisine bastırın ve 20 dakika dinlendirin.

Bir pamuk yardımıyla değiştirdikten sonra hiç vakit kaybetmeden çamaşır makinesinde orta sıcaklıkta yıkama işlemini başlatın. Yaptığımız bu çalışmadan sonra lekenin çıkarıldığını göreceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap