.
.

Ayva Çekirdeği Cilde Faydaları Nedir? Ayva Çekirdeği Maskesi Nasıl Yapılır?

Ayva Çekirdeği jeli Cilt için kimyasal ürünleri tarzınız değilse Ayva çekirdeği gibi doğan meyvelerden faydalanın. Özellikle maske tarifi ciltte botoks etkisi yaratır.

.
.

Ayva Çekirdeği jeli  Doğal botoks etkisi, leke giderici, kolajen arttırıcı ve kırışıklık önleyici ayva çekirdeği mucizesini sizler için haberleştirdik. Son zamanlarda sıkça merak edilen ayva çekirdeği kremi nasıl yapılır, faydaları nelerdir, nasıl uygulanır gibi soruların cevapları haberin devamında yer alıyor.

Ayva Çekirdeği Cilde Faydaları

Ayva çekirdeğinin cilde faydaları saymakla bitmez. Cildi gererek doğal botoks etkisi yaratmaktadır. Jel haline getirilerek uygulanır. Ayva çekirdeği, cildi pürüzsüzleştirir. Cildin üzerindeki deformasyonu onarır. Cilt lekelerine ve skarlara faydalıdır. Kolajen arttırarak cildin kaybettiği parlak ve sağlıklı görünümü yeniden kazandırır. Aynı zamanda kilo alıp vermekten oluşan çatlaklara ve doğum sonrası çatlakların giderilmesinde oldukça etkilidir.

Ayva Çekirdeği Maskesi

Ayva Çekirdeği Cilde Faydaları Nedir? Ayva Çekirdeği Maskesi Nasıl Yapılır?

Ayva çekirdeği maskesi nasıl hazırlanır? Birkaç adet ayva çekirdeğini yarım bardak suyun içine koyun ve en az 6 saat bekletin. Akşamdan ıslatıp ertesi sabah kullanılabilir. Suyun içindeki çekirdek içindeki maddenin katılaşarak jel kıvamını alacaktır.

Bu jeli tıpkı krem jel gibi yüzünüze lekeli bölgeleri ellerin üzerine sürünüz. Yarım saat bekleyip durulayabilirsiniz. Cildin yumuşacık olduğunu, gerekli nemi ve kolajeni aldığını göreceksiniz. Bu şekilde hazırlanan ayva çekirdeği jeli her gün sürülürse 1 hafta gözle görülür fayda sağlayacaktır.

Ayva çekirdeği Suna Dumankaya hanımın ayva çekirdeği kürü çok faydalıdır. Bir ayva ve su ile hazırlanabilir. Bir adet ayva, yeteri kadar su ve yeteri kadar Hindistan cevizi suyu kullanılır.

Ayva Çekirdeği Maskesi Tarifi

.

Ayvayı bölerek çekirdekleri çıkarın. Çekirdekleri su bardağına koyarak yarıya kadar  su doldurun. Karışımı sabaha kadar bekletin. Ertesi güz bu karşımı süzerek içine 1 yemek kaşığı hindistan cevizi suyu ekleyin. Karıştırıp, kürü kavanoz içinde bekletin. Yüzünüze, lekeli bölgelere, pürüzsüzleşmesini istediğiniz yerlere, çatlakların üzerine masaj yaparak uygulayın.

Ayva çekirdeği aktarda satılır mı, şeklinde sorular internet üzerinden sıkça soruluyor. Ayva yedikten sonra çekirdeğini yıkayıp kurulayıp kullanabilirsiniz. Ancak böyle bir imkan yoksa aktardan satın alabilirsiniz. Her aktarda bulunmasa da pek çok aktarda ayva çekirdeği satılmaktadır. Ayva çekirdeği aktar dükkanlarından alınarak evde ayva çekirdeği jeli hazırlayabilirsiniz.

Ayva çekirdeği bronşit    ve benzeri hastalıklara faydalıdır. Grip virüsü veya soğuk algınlığı gibi nedenlerde akciğer çeşitli zararlı organizmalarla dolar. Bağışıklık sistemi bu zararları yenerek öldürür. Ölü hücreler sıvı şekilde ciğerde kalır ve öksürük yoluyla balgam vasıtasıyla dışarı atılarak ciğerlerin temizlenmesi gerekir. Ayva çekirdeği balgam söktürücü özelliğe sahiptir. Ayva çekirdeği kürü uygulayarak akciğer sağlığınıza kavuşabilirsiniz.

Ayva Çekirdeği Doğum Çatlaklarına Son    

Ayva Çekirdeği Cilde Faydaları Nedir? Ayva Çekirdeği Maskesi Nasıl Yapılır?

Ayva çekirdeği çatlaklara son vermek ideal bir üründür. Özellikle bacak ve göbek üzerinde oluşan çatlaklara ayva çekirdeği hazırlayıp sürünüz. 2 hafta boyunca her gün, günde 1-2 defa bu jeli çatlakların üzerine sürün ve en az 5 dakika boyunca ovun. Çatlaklar azalacak ve giderek yok olacaktır.

Ayva Çekirdeği Göz Çevresine Sürülür Mü?

Ayva çekirdeği göz çevresi ve yanındaki kırışıklıklara çok iyi gelir. Göz çevresine sürülebilir. Ancak dikkat edilmelidir. Gözün içine değerse sabunun göze kaçtığındaki bir yanma oluşabilir. Bol suyla durulamak gereklidir. Garantiye almak için kirpik, kaş ve göze değmemesi için biraz boşluk bırakarak dikkatlice göz çevresine sürebilirsiniz.

Ayva Çekirdeği Jeli Lekelere İyi Gelir Mi?

.

Ayva çekirdeği maskesi sivilce lekeleri, güneş lekeleri ve diğer cilt lekelerine iyi gelir. Cilde kolajen sağlayarak ayva çekirdeği lekeler için faydalıdır.

Ayva Çekirdeği Maskesi Ne Kadar Sıklıkta Yapılır?

Ayva çekirdeği maske kırışıklıklar, sarkmalar ve cilt tazelenmesi için haftada 1 gün uygulanır. Ayva çekirdeği kırışıklık için kullanılırsa en az 1 ay ve haftada bir defa olmak üzere 4 kür uygulayabilirsiniz.

Ayva çekirdeği maskesi kaç gün saklanır? Ayva çekirdeğinin saklama ve kullanım süresi 1 haftadır. Ancak bir ay boyunca saklayanlar vardır. Doğal ve organik bir tarif olduğu için yedi gün sonunda küf oluşumu gerçekleşebilir. Kontrol ediniz, aynı homojen yapıyı koruduğu sürece saklayabilirsiniz.

Ayva çekirdeği cilde faydaları ve cilt yenilemesi ve tamiri yapan bir üründür. Doğal organik, hiç bir yan etkisi olmayan ayva çekirdeği maskesini evde kendiniz hazırlayarak yaşlanma karşıtı krem elde etmiş olursunuz. Cildinize doğal yollardan sağlık kazandırın.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap