Kabak ile Yapılabilen Tarifler, Yemekler

Sağlıklı sebzelerden olan kabak ile börek, zaytinyağlı, ve çorba türleri yapılabilir. Diyette tüketim teknikleri, lezzetli tarifler için püf noktalar yazımızda.

Kabak, sebze olarak bilinen bir bitkidir ancak, meyve olarak da kabul eden kesimler oldukça fazladır. İçerdiği bol lif ve çeşitli mineraller ile besin değeri çok yüksektir.

Metabolizmayı hızlandıran, vücudu toksinlerden arındıran ve kalp sağlığını koruyan bir yapısı vardır. Bunlar gibi bir çok faydası bulunan kabak ile yapılabilen tarifler de bir hayli fazladır.

Kabağın farklı iki türü vardır. Sakız kabağı ve bal kabağı olarak iki farklı çeşitte tüketilmektedir. Tuzlu yemekler için sakız kabağı kullanılırken, tatlı tariflerinde ise bal kabağı tercih edilmektedir.

Kabak ile Yapılan Yemekler

Kabağın en çok tüketildiği tarif zeytinyağlı dolmasıdır. Dolmalık olarak alınan sakız kabaklarının içi bir oyacak yardımı ile temizlenir. Dış kabuğu da alacalı bir şekilde soyulduktan sonra içine etki harç doldurulur.

Fırında ya da tencerede pişirilmesi uygundur. Tencerede su içinde kaynatılarak pişirilir, fırında ise üzeri kızartılarak pişirilir.

Zeytinyağlı bir çok yemek tarifinde de kullanılmaktadır. Zeytinyağlı yemeklerde tüketilme şekli ise genel olarak; domates, soğan, salça üçlüsünün zeytinyağı ile kavrulurken üzerine halka halka doğranmış kabaklar ilave edilir ve kabak sote olarak hazırlanır.

Tür yemeği de çok yaygın tüketilen bir tariftir. Küp küp doğranan kabaklar ile bir çok sebze karıştırılır. Kabağın kızartılıp yoğurtla servis edilmesi de çok tercih edilmektedir.

Kabak ile yapılan börekler de bir hayli meşhurdur. Rendelenerek hazırlanan kabak, çeşitli aromalar katılarak iyi bir börek harcı olmaktadır. Yufka içine koyulup fırında pişirilmektedir.

Kabak kızartması ise en yaygın tüketim şeklidir. Halka halka doğranan kabaklar kızgın yağ içinde kızartılıp yoğurt ile birlikte servis edilmektedir. Karışık sebze kızartmasına da kabak dahil edilmektedir. Yoğurt haricinde domates sosuyla da tüketilir.

Kremalı mantar çorbasının kabak ile hazırlanması da yaygındır. Oldukça lezzetli ve vitamin deposu olan bu çorba içine havuç da dahil edilebilmektedir.

Diyet yemekleri ve salatalarında çiğ olarak da tüketilebilmektedir. Rendelenen kabaklar salata içine konulabilir. Bunun haricinde çiğ kabaktan rendelenmiş yoğurtlu da yapılmaktadır.

Yoğurtlunun içine sarımsak ile birlikte dereotu ilave edilir. Çiğ tüketmek istemeyenler çok az bir miktar sotelemeyi tercih edebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap