Zencefil Çayının Vücuda Faydaları

Zencefil çayı sinir ve sindirim sistemine iyi gelir. Beyin hücrelerinin yenilenmesine fayda sağlar. Zencefil çayını evde 15 dakika içerisinde demleyebilirsiniz.

Zencefil, şifalı bir bitki olarak birçok hastalığa iyi gelmektedir. Hastalıklara karşı vücudu koruma özelliği olan Zencefil’in, çayı için rizonları kullanılmaktadır. Rizonlar kuru ya da taze olarak kullanılabilmektedir. Zencefil bitkisinin anavatanı tropikal bölgelerdir. Zencefil’in tropikal bölgelerde farklı kullanım alanları bulunmaktadır. Zencefil özellikle, bal, limon, şeker, portakal dilimlerinin kullanılması ile birlikte tatlandırılabilmektedir. Zencefil çayının vücuda faydaları şu şekilde belirtilebilir;

1- Zencefil çayı özellikle sindirim sistemi sendromu tedavisinde kullanılmaktadır. Özellikle bağırsak rahatsızlığı olan kişiler zencefil çayı kullanabileceği gibi yemek ve salataları da tüketilebilir.

2- Zencefil çayı sindirim sisteminin işlevini kolaylaştırmaktadır. Midede meydana gelen asit nedeni ile oluşan sindirim sistemi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

3- Zencefil çayının en önemli özelliklerinden bir tanesi de hazımsızlığa iyi gelmesidir.

4- Zencefil çayı ayrıca sinüs de meydana gelen sorunların giderilmesine de iyi gelmektedir. Bu sorunu yaşayan kişilerin zencefil çayını düzenli olarak tüketmesi gerekmektedir.

5- Zencefil çayı sinirlere oldukça olumlu bir etki bırakarak kişinin sakinleşmesini sağlar. Sakinleştirici özelliği bulunmaktadır. Aynı zamanda zencefil çayı sinir hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olmaktadır.

6- Kış aylarının yaygın hastalığı olan soğuk algınlığına iyi gelmektedir. Soğuk algınlığına bağlı olarak gelişen grip ve nezle tedavisinde zencefil çayı kullanılmaktadır.

7- Zencefil çayı yorulan kasların dinlenmesine yardımcı olmaktadır. Bu özelliği ile kasların gevşemesini sağlamaktadır.

8- Zencefil çayının bir başka olumlu etkisi de çağımızın hastalığı olan Alzheimer hastalığına yakalanma ihtimalini azaltmış olmasıdır. Zencefil çayı beyin hücrelerini yenilenmesini sağladığından bu hastalığa karşı kişileri korumaktadır.

9- Özellikle kan inceltici tedavisi gören hastaların zencefil çayını doktor önerisi dâhilinde tüketmeleri gerekmektedir. Ayrıca şeker hastalığı nedeni ile ilaç tedavisi gören hastalar ile gebelik durumunda zencefil çayı içmek isteyen kişilerin doktor kontrolünde bu çayı içmeleri gerekmektedir. Genel anesteziye yapılmadan önce içilmesi durumunda mutlaka doktora durum bildirilmelidir.

Zencefil çayı, öncelikle kabukları temizlenerek hazırlanmalıdır. Kaynayan suyun içine ince bir şekilde dilimlenerek atılır. Kısık ateşte yaklaşık 15 – 20 dakika kadar kaynatılır. Kaynama süresi bitince süzülür ve içilir. Zencefil çayı içilmeden önce tatlandırılması isteniyorsa mutlaka belirtilen besinler ilave edilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap