.
.

Turşu Tuzu ve Zeytinyağı Neye İyi Gelir?

Turşu tuzu ve zeytinyağı felce neden olan durumları önleyebilir. kür tarifini uygulamak sindirim sistemi dahil birçok hastalığa iyi gelir.

.
.

Vücudumuzun hareket kabiliyetini sağlayan eklemler, bazı rahatsızlıklarla engellenebilir. Felç gibi durumlar el, kol ve bacakların kullanılamamasına neden olabilir.

Almanya’da yapılan çalışmalar, turşu tuzu ve zeytinyağı karışımının felçli hastalarda etkili sonuçlar verdiğini göstermiştir. Bu mucizevi kür,

Türkiye’de de popülerlik kazanmaktadır. Zeytinyağı ve turşu tuzunun karışımıyla hazırlanan bu kür, felçli hastalar için umut verici sonuçlar sunmaktadır.

Turşu Tuzu ve Zeytinyağı Neye İyi Gelir?

Turşu Tuzu ve Zeytinyağı Kürü Nasıl Hazırlanır?

Felçli el ve ayaklara turşu tuzu ve zeytinyağı kürünü uygulamak zaman ve sabır gerektirir. Hastalar genellikle bir yıl boyunca bu kürü kullanmaktadır ve birçok kişi olumlu sonuçlar elde etmektedir.

Gerçek ve saf zeytinyağı kullanmak sonuçların daha etkili olmasını sağlar.

Bu nedenle köylerde üretilen hakiki zeytinyağını tercih etmek, sizin veya felçli el ve ayaklara sahip hastalar için daha faydalı olacaktır.

Malzemeler

.

1 Litre zeytinyağı
250 Gram turşu tuzu

Hazırlanışı

Tekrardan 1 litre zeytinyağının doğal ve saf olmasına dikkat etmenizi hatırlatalım. Keza orijinal olmayan zeytinyağları ile tamamıyla zaman kaybına uğrama şansınız var. Çünkü faydalı olabilmesi için has olması gerçek anlamda önemlidir.

En az 2 litre sıvı alabilecek bir pet şişe bulduktan sonra zeytinyağını içerisine boşaltın.

Zeytinyağının rahat rahat çalkalanabileceği bir pet şişe sizin işinize daha çok yarayacaktır.

Zeytinyağının içerisine 250 gram turşu tuzunu ilave ettikten sonra iyice çalkalamalısınız.

Bu aşamada tuzların hemen eriyerek kaybolmayacağını belirtelim.

Karışımın ciddi anlamda güneş ışığına ihtiyacı olacak. Bu yüzden sürekli olarak güneş alan bir noktaya koymalısınız.

.

Her gün aklınıza geldikçe şişeyi alıp çalkalayarak tuzun zeytinyağı içerisinde tortu kıvamına gelmesini sağlamalısınız. Bunun için güneş ışığı oldukça önemli.

Çalkalama işlemini bir hafta boyunca güneş alan bir yerde yaptıktan sonra işlem tamamlanacaktır.

Turşu Tuzu ve Zeytinyağı Kürü Nasıl Uygulanır?

Turşu tuzu ve zeytinyağı kürü karışımın tortu şeklinde dibe çökmesiyle hazır kıvama gelecektir. İçeriğinde tuzların artık seçilememeye başlamasıyla birlikte uygulamaya geçebilirsiniz.

Uygulama için hastanın da güneş ışığından faydalanması gerektiğini unutmayın. Yalnızca felçli bölgelere uygulanması yeterli olacaktır.

Öncelikle eline felç gelmiş bir hastayı ele alarak anlatalım. Ellerini güneş ışığı alan bir yerde tekrardan çalkaladığınız karışımla masaj yapar gibi sıvazlayabilirsiniz.

Adeta denize girmeden önce güneş kremi sürdüğünüz anlara gidebilirsiniz. Güneş kremi nasıl deriye nüfuz edene kadar sürülüyorsa aynı şekilde zeytinyağı ve turşu tuzu kürü deriye nüfuz etmelidir.

Felçli eller için zeytinyağı ve turşu tuzu karışımını sürdükten sonra ortalama 30 dakika beklenmelidir. Yine güneş ışığının ellere vurması önemliyken zaman geçtikten sonra arınma işlemi gerçekleşecektir.

.

Ilık suyla birlikte yine ellere masaj yapılarak zeytinyağından arındırılır. Bu işlemi ellerin elastikiyetine zarar vermeden yapmak gerekir. Keza zeytinyağı ve turşu tuzu burada uyuşmuş ve hareket kabiliyetini yitirmiş damarları tekrar aktif hale getirmeye çalışacaktır.

Turşu tuzu ve zeytinyağı karışımı felçli bölgelere gün aşırı uygulanabilmektedir. Aynı zamanda sıvı bittikçe yenisi yapılarak felçli bölgede açılma gerçekleşene kadar uygulanabilir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap