Zeka Nasıl Geliştirilir?

Zekanın genetik, doğuştan gelen bir şey olduğu zannedilir. Lakin sonradan da vitaminlerle, aktivitelerle zeka geliştirme için farklı yöntemler denenebilir.

Pratik ve Analitik bir şekilde düşünebilen uzun vadede olumlu sonuçları ortaya çıkartabilecek ağda olabilmek Hem kişisel gelişim Hem de profesyonel iş hayatında insanlara oldukça büyük avantajlar sağlamaktadır.

Birçok bilimsel araştırma zekanın büyük bir bölümünün kalıtımsal olarak geçtiğini bizlere gösterse de geliştirilebilir bir organ olan beyin düzenli yapılan çalışmalar sayesinde üst düzey fonksiyonlara ulaşabilir.

İnsanların büyük bir bölümünün daha zeki olabilmek için sadece kalıtımsal ihtimalleri güveniyor olması son derece yanlış bir algıdır. Zeka beynin düzenli olarak belirli alanlar üzerimde çalıştırılmasıyla geliştirilebilir. Doğru bir beslenme doğru alanlarda çalışma gösterme zekanın çalışma ile beraber üst düzey seviyelere çıkmasını sağlayacaktır.

Zeka Geliştirme Yolları

Öncelikle günlük rutin alışkanlıklarınızı değiştirmeniz oldukça büyük önem teşkil eder. Beynimizin günlük ve haftalık olarak sürekli aynı işleri yapması Beyin içinde sinirlerin sürekli aynı bağlantı yollarını kullanmasını sağlayacağından dolayı zeka ya da beyin fonksiyonlarını herhangi bir gelişmenin önüne geçebilir.

Sürekli olarak evden işe ya da evden okula giden bir bireyin farklı güzergahlar kullanması bir şeyleri ilk defa deniyor olması zekâsının gelişmesini gösterecek.

Beyninizi kabaca karıştırmak yeni tecrübeler edilmesini sağlamak gelişmesini sağlayabilir. Bilim adamlarının yaptığı açıklamalara göre meditasyon yapmak beynin daha fonksiyonlarının etkili çalışmasını sağlayan önemli etkenler arasında yer alıyor.

Ek gıdaları kullanmak ve beynimizin daha hızlı çalışmasını sağlayabilecek olan maddeleri vücudumuza dışarıdan temin etmek de oldukça işinize yarayacaktır. Omega 3 Omega 6 gibi besinleri dışarıdan gıda takviyesi olarak kullanmanız zeka gelişimini oldukça büyük faydalar sağlamaktadır.

Özellikle Omega 3 gelişim çağındaki çocukların düzenli kullandığı takdirler de zekâsının gelişmesini ve oldukça başarılı bir öğrenci olmasını sağlayabilir.

Uyku düzeniniz zekanızın ve fiziksel olarak tüm yapınızın daha verimli çalışmasını sağlayacaktır.

Uyurken odanızın tamamen karanlık olması ve beyninizin tam anlamıyla dinlenerek gece salgılaması gereken vücut enzimlerini salgılayan bilecekleri bir ortam yaratmanız gerekiyor.

Büyük şehirde yaşayan insanlar için ortalama 7 köylerde ve kıssalar da yaşayan insanlar için ortalama 5 saatlik bir uyku beyin fonksiyonlarının tam anlamıyla çalışması için yeterli olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap