Cam Tepsi Nasıl Temizlenir?

Cam tepsiler kurumuş ve normal lekeleri çok belli eder. eski parlaklığına kavuşturmak için evde basit yöntemler uygulayarak günlük silme işlemini yapabilirsiniz

Elinize aldığınızda ya da bir davete katıldığınız da ikramın sağlandığı cam tepsiler oldukça şık bir görüntüye sahiptir ve şıklığın yanında zerafeti, gösterişli de sağlarlar.

Ancak cam malzemeler bilindiği üzere oldukça hızlı çizilir, kirlenir, zarar görür ve kırılma tehlikesinin yanında en ufak bir dokunuşla lekelenmelere de maruz kalırlar. Temizliği açısından düşünüldüğünde birçok yöntemle temizlenebilen cam tepsi nasıl temizlenir? sorusuna verilebilecek birçok cevap vardır.

Tozlarından ayrıştırmak için temizliğinde yalnızca kuru bir bezin dahi yeterli olacağı cam tepsilerin özellikle de son dönemde temizlikte oldukça çok kullanılan mikro fiber temizleyiciler ile temizliği rahatlıkla sağlanır.

Toz ve kirleri tamamen tutabilen özelliği ile bilinen mikrofiber bezler günlük kullanım için yeterli olurken kurumuş lekeler için ayrıca yumuşak ve çizmeyi engelleyecek sünger tercih edilmeli süngerle yumuşatılan lekeler çıkarılarak yine yumuşak, çizmeyen bir bez ile kurutulmalıdır.

Onlarca lira vererek özel cam temizleyici bezler satın alıp sizler de camlarınızı ve cam tepsilerinizin temizliğini sağlayabileceğiniz gibi yalnızca mikrofiber bezler ve doğal temizleyiciler ile de gereken temizliği sağlayabilirsiniz.

Cam tepsiler ve cam yüzeyler günümüzde cam temizleyici spreyler ile temizlenebilir ve bu spreyler parlatıcı özellikleri sayesinde cam tepsilerinizde yeni gibi ışıltı sağlar. Ayrıca doğal temizleyicilerden biri olarak da kullandığınız sirke cam tepsilerin temizliğinde kullanılabilir.

Üstelik inatçı lekelerde ve parlaklığı solmuş olan cam tepsilerde parlaklığını geri kazandırır. Sirke gerek yüzeye damlatılarak gerek yumuşak bir bez yardımıyla veya sünger ile yayılarak yumuşak dokunuşlarla yayılır ve daha sonra kuru bir bez yardımı ile cam tepsi kurutularak ışıltılı bir görünüm kazanır.

Ayrıca cam yüzeylerin ve cam tepsilerin parlak bir görünüme sahip olması gazete kağıdı ile sağlanabilir ve bu yöntem oldukça basit, etkili ve hızlı bir yöntemdir. Gazete kâğıdında bulunan maddeler camlara parlaklık kazandırarak çizilmeden temizlenebilmesi sağlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap