.
.

Naftalin Kokusu Nasıl Çıkar?

Kıyafetlerin güvelenmemesi için birçok kişi naftalin kullanır. Kokusu ağır olduğundan kıyafetlerden giderilmeden giyilmez, sağlığa da zararları vardır.

.
.

Naftalin veya Paradichlorobenzene adıyla bilinen kimyasalların koku veren bir gaz yayması kıyafetlerinizin daha uzun süre yıpranmadan durabilmesi ve üzerine gelebilecek olan haşerelerden korunması için kullanılmaktadır.

Naftalin kaynama noktası ve buharlaşma noktası düşük olduğundan dolayı çok hızlı bir şekilde oda sıcaklığında bu anlaşabilir katı halden gaz haline geçerek oluşan buhar sayesinde kıyafetlerinizi böceklere haşerelere karşı koruma işlemini gerçekleştirir. Insan sağlığı için zararlı bir ürün olan naftalin kokusu şekilde kıyafetlerden çıkarılması gerek.

Naftalin içeriğinde paradichlorobenzen denilen bir madde içermektedir ve bu madde haşerelerle mücadele de kullanılır fakat insanlar için kanserojen bir madde olarak görülmektedir ve bu nedenlerden ötürü bu gazı solumak gözleri ve solunum Yollarında ciddi anlamda rahatsız edebilir yüksek dozları akciğerimize sıkıntı yaratabilir.

Naftalinli odalarda dolaplarda Kıyafetten içine yerleştirirken kullanıyor olmanız Aslında bu sebepten dolayı üretildiği anlamına gelmez. Buralarda kullanmak yerine hava geçirmeyecek bir alanda Kapalı kutular içinde ya da torbalar içerisinde kullanılması çok daha önemlidir.

Çünkü Naftalin süblimasyon adı verilen bir kimyasal dönemden geçer ve doğrudan gaz haline gelebilen bir maddedir nokta ile maruz kalındığı zamanda baş ağrısı mide bulantısı baş dönmesi ya da solunum güçlüğü gibi problemler yaşanabilir.

Eşyalarınız da doğrudan yada yoğun olarak temas ettirilmesi özellikle çocuklu bebek kıyafetlerinin zehirlenmeye kadar yol açabilir yanlışlıkla yutulması halinde böbreklerde oluşacak hasar Daha sonrasında hemolitik anemiye döndürebilir.
Naftalin kokusu kıyafetlerden nasıl çıkar?

.

Naftalin kokusu son derece kalıcıdır ve bu nedenlerden ötürü kıyafet mobilyalar halılar ve hatta alçıpandan yapılmış olan birçok malzemenin içerisinde kadar kokusuz silebilir.

Koku azalmadan çok uzun bir süre Naftalin kendi varlığını o bölgede Sürdürülebilir Naftalin kimyasal özelliğinden ve karakteristik kokusundan kurtulabilmek için öncelikle çok iyi havalandırma ve gerekirse daha sonradan bol su ile temizlik yapılması gerekir

Naftalin kokusunu çıkarılmasındaki en etkili yöntem yüksek sıcaklık kullanmak. Sıcaklık veya hava akımı oluşan laftan kokusunu giderebilmek için kullanacağınız en önemli yöntemler arasında.

Kıyafetlerinizle kanepelerde veya diğer tüm kumaş yüzeylerde yüksek ısı yani örnek olarak Saç kurutma makinesiyle kumaş tipine göre bir sıcaklık uyguladığınız zaman koku çok hızlı bir şekilde kaldırılacaktır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap