.
.

Kalori İhtiyacı Nasıl Karşılanır?

Günlük kalori ihtiyacı kişilere göre değişir. Besinlerdeki kalori miktarı bilinerek ihtiyaca göre alınmalıdır. Sağlıklı olmak için belirli oranda alınmalıdır.

.
.

Kalori sözlük tanımı olarak 1 gram suyun sıcaklığını 1 derece arttırmak için kullanılan enerji miktarı olarak ifade edilir ve her canlı yaşamsal faaliyetleri devam ettirmek adına belirli bir miktarda kaloriyi kullanmak zorundadır.

Biz insanlar bunu sağlayabilmek için etrafta tüketmiş olduğumuz besinlerden kaloriye alırız ve her besinde içeriğine göre değişen maddelerden dolayı farklı kalorilere sahip olmaktadır.

Bu bilgiler doğrultusunda paralel olarak her besin vücutta farklı seviyelerde enerji oluşturacaktır canlıların vücudunda kalori almak için başlıca Besin kaynakları arasında karbonhidrat ve yağlar proteinler bulunur.

Burç besin grubu insanların günlük yaşamını devam ettirirken daha sağlıklı olabilmesi için mutlaka dışarıdan alması gereken önemli besinler arasında yer alır.

Insanlar kolunu işte ihtiyaçlarını Karbonhidrat yağ protein nereden sağlamaktadırlar Fakat bu maddelerin farklı kalori miktarlarını da farklılıklar gösterebileceği Bazı özel durumlar bulunmaktadır.

Yağ karbonhidrat ve protein e göre yaklaşık olarak 2 kat daha fazla kalori oluşturacağını dan dolayı bu nedenlerden ötürü diyet programlarda kişilerin daha az yağ içeren gıdalar tüketmesi tavsiye edilir.

.

Bu nedenlerden ötürü dışarıdan gelen kalori miktarında bazı azalmalar oluşmaktadır kişiler kalori ihtiyaçları karşılamada önce hangi besinler içerisinde ne kadar kalori olduğunu bilirler seyyar daha düzenli bir diyet yapabilirler.

Bunlara dikkat edilmediği takdirde vücut için normalden fazla kalori alınması hem kilo almanıza sebep olacağı gibi aynı zamanda yanlış aldığınız takdirde kilo kaybına da sebebiyet verebilir.

Örnek göstermek gerekirse 30 gram boyutundaki bir peynirli kraker de yaklaşık 20 gram karbonhidrat 7 gram yağ ve 3 gram protein bulunurken bu Karakaya yedikten sonra alacağınız kalori yaklaşık olarak 80 kalori olmaktadır.

Eğer doğru beslenme yapmazdı Abur cuburu fazla abartır senin bu sefer anlamadan kilo aldığınızı Sizlerde göreceksiniz. Ortalama 85 kiloya sahip olan bir erkek bireyin gün içerisinde vücudunun Otomatik yazmış olduğu kalori oranı 2400 2100 arası değişmektedir.

Metabolizma ve yaşam koşullarına göre değişiklik gösteren bu kalori miktarı açıkça göstermektedir ki eğer gün içerisinde 1000 kalorilik dışarıdan bir takviye almadığını Zaman çok hızlı bir şekilde vücut halsiz düşer ve hastalıklara yakalanma riskiniz artar.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap