.
.

Banyo Tuzu Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir?

Banyo tuzu ile evde yapacağınız özel karışım ile kendinizi daha zinde hissedersiniz. Kullanım alanları, yöntemleri ve gerekli malzemeler makalemizde.

.
.

Banyo Tuzu Kullanım Alanları?

İçerisinde bulundurduğu mineraller ve çeşitli elementler ile cildinizin ihtiyacını karşılamakta olan Banyo tuzu günlük hayatta oldukça önemlidir ve banyoda daha rahatlatıcı bir etki almanızı sağlar.

Kristal gibi bir yapıya sahip olan banyo tuzları Farklı arabalarla ve minerallerle piyasada bulunabilir. Vücuda etkileri çeşidine bağlı olarak değişiklik göstermekte olan Banyo tuzu birçok fayda sağlamaktadır.

Banyo tuzu faydaları;

-Vücuda enerji veren doğal bir tarafı uygular ve Vücudunuzun kendisini onarılmasını daha kolay hale getirir.

-Cildin gün içerisinde kaybetmiş olduğu nemi geri kazanmasını sağlar ve bu sayede yaşlanma karşıtı etkide bulunur

.

-Vücudun üretmiş olduğu toksinlerin dışarı atılmasında oldukça etkilidir

-Gözeneklerin açılmasını sağlayarak cildinizin hava almasını ve böylece parlak ve renkli kalmasını sağlar

-İçerdiği aromalar ve yoğun mineraller sayesinde zihinsel yorgunluğu alır ve strese engeller. Uyku problemi yaşayan insanların kullanması durumunda uykularını düzenlemeye destek olur

-Günlük hayatta yediğimiz yiyeceklerden ve sindirim sisteminin bozulmasından dolayı ortaya çıkan vücuttaki ödemin dışarı atılmasına ve ayak şişliklerini giderilmesinde faydalıdır.

Düzenli kullanımlarda Kan dolaşımı hızlanır ve vücuda form kazandırır

Migren, şeker, alzheimerve Kemik hastalıklarında birçok tedavi işlemlerinde yardımcı olur

Vücuda bulunan faydalarının yanında günlük yorgunluğu almak ter kokusu ve Ayak kokusunu gidermek ile de mücadele eder

.

Bahsettiğimiz Tüm bu faydalarından yararlanabilmek için banyo tozunu doğru bir şekilde kullanmak gerekiyor.

Banyo tuzunu hazırlamak için öncelikle bir kap içerisine bir bardağa deniz tuzu ve istediğiniz herhangi bir esans ilave edin. Karışımın içerisine istediğiniz takdirde lavanta papatya gibi kuru bitkileri de katabilirsiniz.

Bir kilogram kadar banyo tuzunu ambara eşiyle birlikte küvete attıktan sonra 10 dakika bekleyin ve Daha sonrasında küvete girdikten sonra yarım saat kadar kuvvet içerisinde bekleyin. Küvetten çıkmadan önce duşunu alıp Vücudunuzun durulayın.

Duşta nemlenen vücudunuzu Tuzla masaj yaparak eklem bölgelerimizde oluşabilecek kırışıklıkların önüne geçebilirsiniz ve ölü deriyi vücuttan atabilirsiniz.

Ayaklarınızda kullanmak için bir kap içerisine ayak bileklerimizde kadar gelecek su doldurduktan sonra bir fincan Banyo tuzu ekleyin ve ayaklarınızı içerisinde 15 dakika kadar bekletin.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap