Spor Ayakkabı Elde Nasıl Yıkanır?

Spor ayakkabıların eskisi gibi temiz, canlı renklerde kalması için elde yıkanması daha iyidir. Suyun sıcaklığı ve temizleme yolları makalemizde.

Spor Ayakkabı Elde Yıkama Yolları?

Bazı ayakkabıları yıkamanız gerekse de çamaşır makinesi içerisinde yıkamazsınız. Gibi durumlar söz konusu olduğu zaman ayakkabılarınızı elde yıkama yapmanız gerekiyor.

Ayakkabıları elde yıkarken çamaşır makinesinde yıkanır olmuş gibi dikkat edilmesi gereken belli başlı durumlar söz konusudur. Dikkat etmediğiniz takdirde ayakkabılarınızın deforme olmasını ve kullanılamaz hale gelmesine sebep verebilirsiniz.

Ayakkabılar Nasıl Temizlenir?

Elde ayakkabı yıkarken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birincisi yıkama yaptığınız suyun sıcaklığı olmaktadır. Yüksek ısıda su içerisinde ayakkabınızı yıkamaya çalışırsanız ayakkabının renginin açılmasına ya da ayakkabınızın üzerinde çatlaklar oluşmasına sebep verebilirsiniz.

Isıdaki su ayarında ayakkabının kirlerini çıkarmakta soluk yaşayacağınız için en doğrusu ayakkabı yıkanırken su sıcaklığını ılık düzeyde tutmaktır ayakkabılar ılık suyla birlikte bir kova içerisine koyulur ve burada su ayakkabının her tarafına nüfuz edebilir.

Ayakkabılarınızı Eğer bağcıklı ise yıkamadan önce bağcıklarını çıkarmanız daha uygundur Bu sayede ayakkabı ile bağcıklar arasına giren bölümler arasındaki lekelerde temizlenebilir. Bağcıkları çıkardıktan sonra sert bir fırça ve yumuşak bir bez yardımıyla ya da lif yardımıyla temizliği yapabilirsin.

Saç fırçayı genellikle ayakkabının alt kısmında oluşan lekeler de çamur kalıntısı gibi zor illerde kullanmanızı tavsiye ediyor. Ayakkabının altındaki kirleri çıkardıktan sonra ayakkabı su ile tekrardan yıkanmalıdır.

Alt kısmını yıkadığınız suyu içerisine sıvı sabun ya da bulaşık deterjanı koyabilirsiniz. Bu kısma dikkat etmeniz gereken en önemli konu kesinlikle çamaşır deterjanı kullanmamaktır.

Temizlik suyunun içerisine gereken miktarda malzemeyi ekledikten sonra yumuşak bir bez ile lif yardımıyla ayakkabının üst kısmını yumuşak dairesel hareketler gerçekleştirerek temizleyebilirsiniz bu şekilde ayakkabının yapısında Herhangi bir deformasyon olmasına da ihtimal vermezsiniz. 

Ayakkabıyı yıkadıktan sonra Ortalama bir saat kadar su içerisinde bekletmeniz tavsiye edilir bu süre zarfında ayakkabının İçerisinde bulunduğu su soğuyacak için arada sıcak su takviyesi yapmanız tavsiye edilir.

Ayakkabı üzerindeki inatçı lekelerini bu şekilde çıkarılacaktır. Ayakkabıyı son olarak durulama işlemini gerçekleştiriyorsunuz ve ardından kuruması için güneş alan bir alana bırakıyorsunuz. Aynı işlemleri ayakkabılarının bağcıklarını yıkarken de kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap