Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Rutubetli ortamlar her canlı için zararlıdır. Rutubetin kokusunu gidermek için nedenini bilmek gerekir. Doğal yöntemler ile kurtulma yolları yazımızda.

Rutubet Kokusunu Gidermenin Yolları

Yeterince hava almayan ve güneş ışıklarını görmeyen evlerde çoğunlukla aşırı nem ve Rutubet problemi baş gösterir.

Evlerde oluşan Rutubet kokusunun rahatsız edici bir yanı vardır ve aynı zamanda havada oluşan bakterilerden ötürü insan sağlığı açısından da son derece zararlıdır.

Rutubet oluşmasının nedeni rutubet oluşan alan içerisindeki nem oranıdır ve bu nem olanı kötü kokuya aylığından dolayı giderilebilmesi için bazı özel çalışmaların yapılması gerekiyor.

Rutubet kokusu nasıl giderilir ve neler yapılması gerekir?

Giysi dolaplarının arkasında ve dolapların iç kısmında rutubetten dolayı oluşan kokuların temel kaynağı dolaplarla duvar arasındaki mesafenin kısa olmasıdır.

Bu kokuyu engellemek için öncelikle dolaplar ve duvar arasında bir boşluk bırakılmalı ortalama 15 santimlik bir boşluk yeterli olacaktır.

Dolabınızın içerisindeki tüm eşyaları dışarı çıkardıktan sonra beyaz sirkeli su ile dolabı tamamen yıkayın ve havalanması için bir gün tüm kapaklarını açık bırakacak şekilde bekleyin. Havaalanına ardından eşyalarınızı tekrardan dolaba yerleştirebilirsiniz.

Sirkeli suyla temizlemiş olduğunuz bu Dolaptaki koku hemen gitmiyorsa eşyalar kokular gider ile ne kadar yerine yerleştirilmelidir. Uçucu esaslara sahip olan lavanta yağı nane yağı Hindistan cevizi yağı gibi kokulardan faydalanabilirsiniz Rutubet kokusunu bastırmada ve yok etmede oldukça etkili olacaktır.

İçerisine çamaşır yumuşatıcısı doldurduğunuz bir sprey ve iki bardak sudan oluşan bir karışımı Rutubet kokan bölgelere çıkabilirsiniz geçici bir çözüm olacağı için sürekli tekrarlanması gerekmektedir.

Rutubetin oluştuğu oralar genellikle Soğuk Odalar olduğundan dolayı bu odalara mutfakta pişen yemeklerden ve banyodan giden buharın mutlaka engellenmesi gerekiyor.

Gelen buharlar Rutubet kokusunu artmasına ve şiddetinin daha da kuvvetlenmesine sebebiyet verecektir. Rutubet evinizde yoğun bir biçimde bulunuyorsa Her gün düzenli şekilde havalandırma yapmanızı tavsiye ediyoruz özellikle yaz aylarında camları bütün gün açık bırakabilirsin.

Kış aylarında evinizde tüple çalışan ısıtıcılar kullanıyorsanız Bunun yerine doğalgaz kullanmanızı Kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Çamaşır suyunu sprey birisi şişenin içerisine dökerek rutubetin oluştuğu odalardaki duvarları yıkayabilirsiniz. Suyunun duvarlara deformasyon yaratmayacak alanlara sıkılması gerekiyor Bu konuda dikkatli olmanızı tavsiye ediyor.

Suyun içerisine bir miktar toz deterjan atarsanız daha kalıcı bir temizlik gerçekleştirmiş olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap