Puf minder nasıl yapılır?

Puf minderler daire, dikdörtgen ve kare şekillerinde olabilir. Döşemeli kumaş ve örgü puf modellerini evde dikerek kolayca yapabilirsiniz.

Puf minder yapımı?

Evlerimizin her odasında rahatlıkla kullanılabilen puf minderler oldukça kullanışlı olmaktadır. Salonlarda çok şık bir görüntüye sahip olan minderler çocuk odalarında daha çok rahatlık için kullanılır veya balkonunuzda bahçenizde arkadaşlarınız geldiğinde daha rahat bir şekilde oturmanı da imkan sağlayacak.

Evinizde ekstradan oturma alanı sağlayacak olması ve kullanımının basit olması son yıllarda tercih edilmesini arttırdı. Son derece kullanışlı bir eşyayı evde kendiniz de yapabilirsiniz bu sayede hem kendi zevkinize uygun bir koltuğunun olur hem de emeğinizin ev içerisinde güzellik kalmasını sağlarsınız

Puf minder hakkında?

Puf minder in kumaşından bahsederek bu konuya başlamakta büyük bir fayda bulacaktır. Puf minderin kumaşını doğru bir şekilde seçmeniz gerekiyor. Puf minder kumaşı seçilirken deri yada döşemelik kumaş tercihinde bulunabilirsiniz buradaki tercih tamamen sizin bireysel zevklerinize ait olarak değişmeye gösterebilir.

Boyutlarını kendi çapımızda belirledikten sonra uygun kumaş ölçülerini alarak astarlık kumaş satın almanız gerekiyor. Dikdörtgen parçadan oluşturabilirsiniz.

Sizlerin belirlemiş olduğu dairenin çevresi uzunluğunda ve yine sizin belirleyeceğiniz yükseklikte kenara sahip bir dikdörtgen kalıp çıkartmanız daha faydalı olacaktır.

Kayıtlarınızı hazırladıktan sonra kumaşın uzun çizimini gerçekleştirilmeli sinir ve çizimini gerçekleştirirken mutlaka pay eklemeyi unutmayın. 2 adet daire 1 adet dikdörtgen parça kestikten sonra aynı kesimi astarlık kumaştan da gerçekleştirerek parçaların eşit olmasına dikkat ediyorsunuz.

Astarlarını dışa geçirecek şekilde dikme işlemini tamamladıktan sonra diğer daireyi dikdörtgen parçanın uzun kenarına birebir yerleştirerek dikme işlemini tamamlıyorsunuz.

Daha sonrasında hazır ettiğiniz ufuk olduğunuz için doldurulması için hazır kıvamdadır. İçerisine elyaf doldurduktan sonra açık kalan kısmı dikerek kokunuzu tamamlayabilirsiniz.

En çok tercih edilen modellerin başında örgü pufları bulunmaktadır. Beğendiğiniz herhangi bir rengi ya da morali uygulayarak sizlerin tamamen zevkine bağlı olarak değişen bir de sen uygulaması gerçekleştirebilir ve evinizde istediğiniz alanlar içerisinde kullanımını gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap