Yurt Dışından Online Alışveriş Nasıl Yapılır?

Online (çevrimiçi) alışveriş ile yurt dışından ürün getirmek mümkün. Güvenli ve az masraflı şekilde getirtmek için dikkat etmeniz gerekenler yazımızda.

Yurt Dışından Alışveriş Yapmanın Yolları?

Teknolojideki gelişmeler beraberinde Ticaret ve lojistik alanındaki gelişmeleri de hızlı bir şekilde etkilediği ve günümüzde Yurtdışından alışveriş yapmak çok daha basit bir hale getirildi.

Eğer istediğiniz bir ürün yurtdışında bulunuyor fakat kendi ülkenizde bulunmuyorsa Bu ürünü satın almak istediğiniz ülke üzerinden internet vasıtasıyla kolayca alabiliyorsunuz.

Yurtdışından Online olarak alışveriş yapmanın ilk adımı sipariş edeceğiniz ürünün özelliklerini ve bu ürünü size sağlayabilecek olan web sitelerine doğru bir şekilde araştırmak olacaktır. Yurtdışında aynı ürüne ulaşabileceğiniz birden fazla web site size karşılaştırma yapma imkanı sağlayacak.

Bu web sitelerinin performanslarını karşılaştırmak Kargo sürelerini ve fiyat kalitesini karşılaştırmak doğru bir alışveriş yapmanız için son derece büyük bir önem teşkil eder.

Bu sitelerin Ödeme Sistemleri gönderi süreleri alışveriş sonrası verdikleri hizmet ve ürünün garanti süresi gibi diğer seçeneklerinin araştırılması ve aralarından en uygun olan sitenin tercih edilmesi oldukça önemlidir

Sizler bu karşılaştırmaya gerçekleştirirken daha önce siteleri üzerinden alışveriş yapmış olan kullanıcıların yorumlarını öğrenebilirsiniz ve hatta o kullanıcıların sitelere hakkında verdiği puan değerlendirmesi ne de bakabilir. Kendinize uygun olan siteye seçtikten sonra Siparişinizi verme aşamasına geçiyorsunuz.

Seçtiğiniz sitenin kendine ait bir sipariş verme ve ödeme yapma arayüzü bulunmaktadır. Ürünü kendi sepetinize ekledikten sonra sepetinize onaylayıp karşınıza çıkan ödeme ekranından gerekli bilgileri gerçekleştirerek ödemenizi tamamlamanız aşamanın diğer kısmıdır.

Tamamladıktan sonra ürünün kargoya verilmesi ve tahmini ulaşma süresi ile ilgili olarak sizlere verilen bilgileri dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ediyoruz.
Çünkü Yurt dışından gelen ürünlerin uzak mesafelerden geliyor olması taşıma sırasında birçok problemle karşılaşıldı sebebiyet verebilir.

Ülkeye girmek üzereyken gümrük prosedürlerinin bazı problemler oluşturabilmesi ürünün kargoda geliş süresinin tam olarak bilinmemesi bu problemlerin başında. Eğer sipariş ettiğiniz ürünü acil olarak ihtiyacınız bulunuyorsa teslimat suresinin kısa olması için satıcı kişi ile özel görüşme yaparak tercih ettiğiniz bir kargo şirketi ile anlaşmalı olarak kapınıza kadar gönderilmesini talep edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap