.
.

Sabah Koşusu Yapabilmek İçin Öneriler

Sabah koşusu yapmadan önce vücudun ısınması olası sakatlıkları önler. Alacağımız besinler, içecekler koşunun yeri sabah sporu için önemlidir.

.
.

Sabah koşusu yapabilmek için sizlere hazırladığımız öneriler sayesinde koşularınız can sıkıcı değil keyifli saatlere dönüşeceği gibi sağlıklı günlere atacağınız adımlara başlangıç yapmanızı sağlayacaktır.

Sabahları koşu için oldukça elverişli saatler olmakla beraber birçok insan sabah saatlerinde mutsuz uykusuz ya da ayılma telaşıyla spor yapmaya vakit ayrılamadıklarından şikayet ederler fakat sabah saatlerinde yapılan spor sizi stresten uzaklaştıracağı gibi enerjik bir gün geçireceğinizin en kolay yollarından biridir.

Sabah saatleri özelliklede erken saatlerde aç mideyle spor yapılmayacağını belirten uzmanlara kulak ermek gerekiyor bu sebeple imkanınız varsa hafif bir kahvaltı ya da bir meyve ve bardak ılık su bedenin sabah koşusuna sağlıklı hazırlanması için yeterli olacaktır.

Meyve olarak elma e muzu tercih edebilirsiniz. Sabah koşusundan önce kaslarınızı ısıtarak koşuya hazırlamalısınız bunu da ısınma hareketleri ya da yavaş hızlı yürüyüş temposuyla yapabilirsiniz. Kaslarınızı ısıtmak oldukça önemlidir ısınmayan kas sakatlanmalara ve gerilen kaslara sebep olacaktır.

Koşu yapacağınız alanın size keyif vermesi de oldukça önemlidir keyif almadığınız bir alanda koşmak size işkence gibi gelebilir bu sebeple imkanız varsa sahil kenarı, orman, patika yollar koşu için oldukça elverişli alanlar olacaktır.

Her gün yeni koşu alanları da keşfetmek koşularınızı keyifli kılacaktır. Sabah koşusu için kendinizi kasmayın mesafeyi tamamen kendiniz ayarlayın ve hedeflerinizi uzun mesafe yerine kısa mesafelerde tutarak koşuyu daha enerjik ve sıkılmadan yapmış olursunuz.

.

Hedeflerinizi öncelikle kısa tutun gün geçtikçe yükseltin buda koşuyu daha da heyecanlı kılacak hedefe doğru heyecanla yaklaşmanızı motive edecektir. Siz tecrübeli bir atlet değilsiniz ve özellikle koşu yaparken oldukça dikkatli olmakta yarar vardır.

Çünkü ısınmamış bedeni yorduğunuzda zor durumlar yaşamanız muhtemeldir bu sebeple yavaş tempoyla başlayarak beden ısındıkça hızı artırabilirsiniz.
Koşu yaparken zihnin çalışmasına izin verin ve koşu yaparken bir an dahi koşu yaptığınızı hatırlamayacağınız zihin düşünceleri üretin.

Birlikte koşacağınız bir arkadaş edinebilir eşinizle ya da kız arkadaşınızla koşu yapmayı tercih edin. Koşularınızı yalnız yapıyorsanız enerjik şarkı listeleri hazırlayın ve siz şarkıyı dinlemeye kendinizi kaptırmışken koşunun nasıl geçtiğini mesafelerin ne kadar çabuk geçildiğini dahi anlamayacaksınız.

Koşu sonrası güzel bir duş alın kahvaltı hazırlayın ya da mis kokulu hafif bir fincan kahve zihin ve beden enerjinizi üst seviyelere taşıyacaktır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap