Sandalye Minderi Nasıl Temizlenir?

Sandalye minderi üzerindeki kirlerin çıkarılması için yıkanacağı suyun sıcaklığı iyi ayarlanmalıdır. Minder için temizleme ve silme yöntemleri yazımızda.

Sandalye Minderi Temizleme Yolları

Birçok evde sandalyelerin konforsuz oturma bölümlerini engellemek için sandalye minderleri kullanılır.

Piyasada çok farklı desenlerde ve farklı büyüklüklerde satılan sandalye minderleri evlerimizi süsleyen önemli dekoratif eşyalardır ve aynı zamanda çok kullanışlıdırlar. Sandalye minderlerinin kullanımının artmasıyla birlikte farklı tarzlarda ki minderleri evlerde görebiliyoruz.

Durum bu şekilde olunca sandalye minderlerinin temizliği de önemli bir problem olarak ortaya çıkıyor.

Evlerdeki kanepeler ve halıların kullanım oranlarını kirlilik oranını bizlere gösteriyor ve aynı kirlilik oranı sandalye minderleri de de aynı oranda gözükmektedir. Sandalye minderlerinin temizlenmesi için bazı önemli teknikleri bilmeniz gerekiyor

Sandalye Minderi Kiri Nasıl Çıkarılır?

Piyasada çok farklı türlerde bulabileceğiniz sandalye minderi ne temizlemek için birbirinden farklı yöntemler kullanmamız gerekiyor.

Sandalyelerin hem oturma bölümüne hemde arka bölümüne bağlanabilen ve kalın olmayan ince tasarlanmış sandalye minderlerini çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz ve 30 derece sıcaklıkta bu minderleri rahatlıkla yıkayabilirsiniz.

Piyasada bulunan diğer sandalye minderleri Biraz daha kalın olanları yıkamak için farklı bir uygulama yapmanız gerekiyor. Bunlar çamaşır makinesinde yıkandığı takdirde makinaya büyük zarar verebileceği için makinada yıkanmaları tavsiye edilmemektedir.

Genellikle ılık suyla birlikte bir leğenin içerisinde yıkanırlar.

Sandalye minderleri yıkanırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta sandalye minderim yıkarken kesinlikle renk açacak bir kimyasal madde kullanılmaması gerekmektedir. Çamaşır suyu minderin rengini açacağı için kesinlikle kullanılmaması gereken maddeler arasında yer alır.

Sandalye minderlerini yıkarken Dikkat etmeniz gereken diğer önemli bir husus yıkama yapılan suyu sıcaklığıdır.

Suyun çok sıcak olması sandalye minderinin düşmesine ve içerisinde bulunan elyafın kendi hacmini kaybetmesine sebebiyet verecektir bu nedenlerden ötürü soğuk suda yıkanması daha avantajlıdır.

Soğuk suda üzerindeki lekeleri çıkartmaya yardımcı olmayacağı için en uygun sıcaklık ılık derecede yıkanmasından yanadır.

Bazı sandalye minderlerinin kılıfları renk açıcı olabilir. Ucuz olarak satın almış olduğunuz minderler genelde bu tarz kalitesiz kumaştan üretilmiş olduğu için yıkama esnasında tek başlarına yıkanması gereken yerler arasında yer alırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap