.
.

Sağlığınız İçin 3 Günlük Detoks Programı

3 günlük detoks programını uygulayarak gerekli vitaminleri alır, kilo verebilirsiniz. Basit malzemeler ve tarif ile detoksu kolayca uygulayabilirsiniz.

.
.

Kış bitiyor ve bahar aylarına merhaba demeye hazırlanmaya başladığımız şu günlerde tüm kışın vücudumuzda biriktirdiği toksinleri atması ve sağlığınız tazelemek için 3 günlük detoks programı önermek istedik.

Kış aylarını oldukça soğuk ve güneşsiz geçirdik bu sebeple güneş ışınlarından dilediğimiz kadar yararlanamadık. Güneşten aldığımız değerli olan D vitamini de alamadığımız için birçoğumuz enerji eksiği ve depresyonla karşı karşıya kaldığını biliyoruz.

Kış boyunca karbonhidratlı yiyecekler yiyerek bu eksiliği gidermeye çalışmış olabilirsiniz. Bu karbonhidratlar vücudunuzda yağ oluşuma neden olmuş olabilir.

Vücudunuzu yorgun olmasının diğer bir sebebi ise tamamen biriken zararlı atıklardır. Yapacağınız 3 günlük detoks programıyla yorgunluktan kurtulacak aç kalmayacak ve enerjik olacağınız önerilerimizi denemeye ne dersiniz? 3 gün boyunca yapacağınız detoks uygulamasının temel bazı kuralları var özellikle de 3 gün süresince aynı beslenme şeklini benimseyeceksiniz. 3 gün süresince gazlı içecekler, meyve suları, kahve ve alkollü içeceklerin hiç birini tüketmemelisiniz.

Tüm beslendiğiniz gıdaların organik olmasına dikkat edin.

Her öğün yemek yemeden önce ılık 2 bardak yarım limon ilavesi yaptığınız suyu içeceksiniz.

.

Tüm öğünlerinizin ardından bir fincan yeşil çay içmeye çalışın. Detoks yöntemleri asla bir zayıflama diyeti gibi algılanmamalıdır detoks yaparak zayıflamazsınız sadece zararlı toksinlerin atılmasında yararlı olan bu yöntemleri asla uzun süreli yapmamalısınız.

Beden şişliklerinizin ve ödemlerinizin giderilmesi için yapacağınız bu yöntemi sağlıklı bir beden için yaptığınızı aklınızdan çıkarmayın bilinçsiz yapılan detoks yöntemleri uzun sürede devam edildiğinde vücudun birçok gereksinimi olan besinlerden mahrum kalacağını ve bağışık sisteminin zayıflayacağı akıldan çıkarılmamalıdır

İşte bu detoks programının kesin kuralları bu maddeler olarak belirlenirken özelliklede yapılması gereken detoksta etkili karışım formüllerini de not alın ve uygulayın.

Sabah kahvaltıda yapacağınız karışım:

Malzemeler:

1 bardak yağsız süt ya da yoğurt
Yarım bardak dondurulmuş orman meyveleri
1 çorba kaşığı kendinizin çekeceği keten tohumu asla öğütülmüş keten tohumu almayın.
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı bal
Tüm malzemeleri karıştırın krema kıvamına gelecek şekilde isterseniz karıştırıcı kullanabilirsiniz.

Öğlen yemeği:

.

Malzemeler:

1 bağ ıspanak
1 bardak haşlanmış nohut ya da fasulye
Kırmızıbiber
Havuç
Salatalık
Domates
1 çorba kaşığı ceviz
Sosu için 1 çay kaşığı zeytinyağı, 2 kaşık balzamik sirke

Akşam yemeği:

Malzemeler:

1 adet balık ızgara ya da buğulama olmalı
1 bağ brokoli haşlanacak.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap