.
.

Siyah Mermer Nasıl Temizlenir?

Siyah mermer temizliği için evde hidrojen peroksit, nişasta ve tuvalet ispirtosu kullanabiliriz. Eski parlaklığına kavuşması için silme yolları yazımızda.

.
.

Siyah Mermerler bulundukları odaya farklı bir atmosfer katarlar fakat temizlemeleri de kattıkları atmosfer kadar zor ve uğraş gerektirmektedir.

Doğru temizleyici malzemelerle siyah mermerleri üzerinde leke bırakmadan temizleyebilirsiniz piyasada bu temizleme ürününü bulabilmeniz oldukça mümkündür fakat fiyatları biraz pahalı olabilir.

Bunun yerine elimizde olması muhtemel olan temizleyici maddeler ile kendi özel temizleyicinizi yapabilir ve Siyah mermerleri üzerinde herhangi bir leke bulunmayacak şekilde temizleyebilirsiniz.

Siyah Mermer Temizleme Yöntemleri

Sıvı bulaşık deterjanı peroksit veya tuvalet ispirtosu arkasında hiç leke bırakmadan mermerlerinin temizleme işlemini gerçekleştirebilir. Hem mermer hem de hac için güvenle kullanabileceğiniz sıvı bulaşık deterjanları mermer yüzeylerin izi ve döşemelerin izi temizleme de oldukça başarılı sonuçlar ortaya çıkar.

Sıvı bulaşık deterjanından bir karışım oluşturabilmek için 4 litre kadar ılık su içerisine 2 ölçek deterjanı atarak Bir kovanda karıştırma işlemini yapıyorsunuz. Ardından küvet mermeri veya siyah mermerlerinizi temizlemede çok kullanışlı olan sprey şişeleri içerisine iki bardak su ve 2 yemek kaşığı sıvı deterjan şişede karıştırabilirsiniz.

.

İki yöntemi de kullanarak temizliğimizi son derece hızlı bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkündür.

Hidrojen peroksit karışımı için 4 litrelik ılık su içerisine iki bardak peroksit koyarak karışımı bir kova içerisinde karıştırın. Alternatif yapmak istiyorsanız iki bardak su ile bir bardak peroksiti karıştırarak sprey şişe içerisinde de kullanma şansınız bulunuyor.

Tuvalet ispirtosu karışımı içinde yine 4 litrelik bir ılık su içerisine bir bardak ispirtoyu karıştırmanın kafi gelecek. Spreyler içinde iki bardak su ve bir bardak ispirto ölçülerini rahatlıkla kullanabilirsiniz bu karışımlar mermerlerin izin üzerinde herhangi bir leke oluşturmadan temizliğimizi gerçekleştirmenizi sağlarlar.

Siyah mermerden oluşan zemini temizlemek için, paspasın bizi tercih ettiğiniz bir temizleyici karışımın içerisine batırıp fazla suyu sıktıktan sonra paslaşırız da yuvarlak hareketler gerçekleştirerek zemini temizleyebilirsiniz.

Oluşan yağ lekeleri için mısır nişastasından bol lekeli bölgeye uygulayın ve birkaç saat bekletme işleminin ardından nemli bir bez ya da havlu yardımıyla bölgeyi temizleyin. Bu işlemin ardından arkada herhangi bir leke kalmadan rahat bir siyah mermer temizliği yapmış olacaksınız.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap