.
.

Sağlıklı Diyet Yapmanın Kuralları

Sağlıklı şekilde diyet yaparak kilo vermek için tükettiğimiz besinler, kalori miktarları, kahvaltı yapmanın önemi büyüktür. Kahvaltı tavsiyeleri yazımızda.

.
.

Sağlıklı diyet yapmanın kuralları zayıflamak adına başvurduğumuz farklı reçetelerden azami fayda kazanmanızı sağlarken bedeninize acı çektirmeden sağlıklı kilo vermenizi mümkün kılacaktır.

Diyet kitaplardan, gazete kâğıtlarından bulunarak yapılacak kadar basit içeriklerle size sağlıksızlıktan başka hiç bir katkısı olmayacaktır.

Diyet yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli kural tabi ki size özel diyet programları yapmanız olacaktır zihin, ruh ve fiziksel üç ana beden temeline hitap eden diyetler doğru sonuç verecektir fakat diyetlerin özelliklede sağlık sunan diyetlerin bazı ana kuralları vardır.

Küçük detaylar kilo almanıza neden olmaktadır sürekli salata yiyen biri nasıl kilo alır soruna cevabımız salataya koyulan yağ, sos ve tuz gibi maddelerin ölçüsüz kullanımıdır diyet yapıyorsanız ölçüye dikkat edilmelidir.

Soslar yerine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve az tuz ilavesi yapabilirsiniz. Küçük porsiyon çok acıkmış olsanız da tabağınızı bol kepçe doldurmayın daha kibar ve küçük porsiyonlar alarak yavaş yemek yeme alışkanlığı kazandığınız takdirde kolay ve çabuk doyuma ulaştığınızı fark edeceksiniz.

Hazırladığınız büyük porsiyonlar beyin tarafından bitirilmesi gereken bir tabak gibi algılanır ve siz tabağı büyük porsiyonlarda yüklenmiş olursunuz.

.

Diyetler sürekli ilk gün istikrarlı başlar ve ilk gün atlatıldıktan sonra hatalar yapılır çok ısrar edilen bir dilim pastaya hayır demediniz ve yediniz hatadır diyerek kendinizi bağışlayın ve kaldığınız yerden başlayın haftada bir istediğinizi ölçülü bir şekilde yiyerek kendinizi ödüllendirerek hata yapma ihtimalini ortadan kaldırabilirsiniz.

Diyet yaparken uzmanların diyet gıdalar tüketilmesinin doğru olduğu tezi giderek çürütülüyor.

Tamamen ticari kaygılarla üretilen bu gıdalar diyet yapanlar için pek bir değişiklik kazandırmıyor hatta yapay tatlandırıcılar kullanıldığı için beden şekere daha da ihtiyaç hissediyor bu sebeple az tuzlu ya da az şekerli diyet gıdaları tüketmeyin daha çok taze meyveden az şeker içeriğine sahip meyveleri tercih edin.

Havuç, domates tarzında meyve ve sebze arası çiğ tüketeceğiniz gıdalara önlemek en doğru davranış olacaktır. Kuru meyve ve kavrulmamış ham kuru yemişleri de ölçülü olduğu sürece rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Kalori hesaplayarak yaşamak oldukça zor olsa gerek kalori hesaplamak kimi zaman zor geleceği içinde sürekli anı besinlere yönelme gibi büyük bir hataya düştüğünüze eminim.

Kalori hesaplamayı bırakın tüm besinlerin miktarlarına özen göstererek tükettiğinizde kalori hesaplamadan kolaylıkla zayıf ve sağlıklı olmayı başarabilirsiniz. Tam tahıllar, sebze ve meyveler, az yağlı süt ürünleri dahi tükettiğinizde sağlıklı ve dengeli olarak beslenmiş olacaksınız.

Kalori hesabı yaparken de zaten tam anlamlıyla doğru kalori hesabı yapılamadığı için sağlıklı ölçümler yapıldığı söylenemez.

.

Birçok kadından duyarsınız az yemek yedikleri halde yine de kilo almalarından yakınırlar fakat kilo almanın sebebi sık ve az yememeleridir sık ve az yemek yediğinizde beden sürekli metabolizmayı uyararak yağ yakımını hızlandıracaktır bu nedenle kilo vermeniz daha kolay olacaktır.

Az miktar ve uzun aralarda yemek yediğinizde beden yağ depolarını için harekete geçer uzun vadede aç kalan beden sürekli yağ depolamaya başlar buda kilo almaya davetiye çıkarmaktadır.

Yaşamınızda en önemli öğünü olarak tanımlayacağımız kahvaltıyı asla ne şartlarda olursanız olur mutlaka atlamamaya özen gösterin.

Kahvaltı tüm günün ilk temel taşıdır kahvaltınızı tam anlamıyla verimli yaparsanız tüm günü yararlı besinlerle geçirmek mümkün olacaktır fakat sabah yapılmayan kahvaltı kan şekerinin düşmesine ve kısıtladığınız besinlerin daha fazla alımına sebep olmaktadır.

Kahvaltıdan vazgeçerek zayıflamayı düşünüyorsanız büyük hata yapıyorsunuz demektir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap