Topuk Çatlaklarına Doğal Çözümler

Topuk çatlaklarının iyileşmesi, yumuşaması ve ayak sağlığı için evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal, bitkisel tariflerimizi kullanabilirsiniz.

Topuk çatlaklarını yaşamayan kadın sanırım bulunmamakla beraberbu sorunun sebebi genelde nemsizlik olarak bilinse de birçok nedenden kaynaklanmaktadır. Sıcak ve soğuk su ya da havalardan ayaklar etkilenirken aynı zamanda sağlıksız ayakkabılarda bu soruna zemin hazırlayabilir.

Terleten, sağlıksız, hava almayan ayakkabılar ayak ve topuklarda kurumalara bu sebepten de çatlak oluşmasına neden olacağı gibi topuk çatlaklarına doğal çözümler uygulayabilirsiniz. İşte sizler için topuklarınızı yumuşak ve pürüzsüz yapacak çözümler.

5 adet aspirin
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı vazelin

Vazelini içine öncelikle karbonatı ilave edin ardından aspirini döverek ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız karışımı ılık suda bekletip kuruttuğunuz topuk ve ayaklara masaj yaparak yedirin özelliklede pamuklu çorap giyerek gece bu karışımla uyumanızı tavsiye ederim.

Haftada iki kez uygulamalısınız bu işlemi fakat belirttiğim gibi mutlaka pamuklu çorap giymeniz gerekiyor çünkü hava. Alan ve sağlıklı bir çorap maskenin hava almasını ve cildin neme kavuşmasında yardımcı olacaktır.

2yemekkaşığı badem yağı
2yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Ayaklarını yumuşaması için ılık suda bekletin ve kurutun nemini iyice aldığınız ayaklarınıza bu karışımı uygulayın ardından pamuklu çorap giyerek yatın yumuşacık topuklara sahip olacaksınız.

-Bir miktar gliserin ve limon suyunu karıştırın temizlenmiş ayaklarınıza masaj yaparak iyice yedirin gün içinde yapacaksanız 6 saat bu karışımla dolaşmanız sakıncalı olacağı için bu karışımı da gece uygulamakta yarar vardır.

-Ayaklarınızı sokacağınız derin bir kovaya ılık su doldurduktan sonra suyun içine çorba kaşığı gliserin ve bir çorba kaşığı deniz tuzu karıştırın. Ayaklarınızı bu karışım içinde 20dakka kadar ekletin ve kurulayın bu işlemden sonra durulama yapmıyoruz.

-4 tatlı kaşığı vazelini benmari usulü eritin, 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı, 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı alovera yağı ekleyerek karışımı masaj yaparak topuklarınıza yedirin ve akşam yatmadan önce yaptığınızda daha iyi sonuç elde edebilirsiniz.

-Parafini bir miktar eritin içine hardal yağı karıştırarak topuklarınıza yedirin ve gece çorap giyerek yatın 15 gün devam ettiğiniz bu çözüm sayesinde çatlaklardan kurtulmuş olacaksınız.

-Gliserin ve gül suyu da topuk çatlaklarına kesinlikle iyi elen bir karışımdır düzenli şekilde masaj yaparak topuklarınızı ovmanız yeterli olacaktır.

-Olgun bir muzu çatalla iyice ezin ve topuklarınıza yedirerek iyice masaj yaparak ovun 15 dakika öbekleterek durulayın ve kurulayın. Ayaklarınızı sürekli sıcak suyla yıkamaktan kaçının bu ayak sağlığı için yararlı değildir. Her zaman ideal su ılık su olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap